Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

utorak, 21. lipnja 2011.

zašto se Hrvati odriču ustaškog pokreta ?




Zna se zašto je nastala Nezavisna Država Hrvatska, a to je bilo oslobađanje od vjekovnog neprijatelja i mrskog okupatora, tj Srba koji su ugrožavali miran civilizacijski razvoj ali i bili neprijatelji svega Hrvatskoga.
Ustaški pokret osnovali su srbi svojim masovnim zločinima još od osnutka Kraljevine SHS svojim i iredentističko hajdučkim djelovanjem. Tada je u ta konfuzna vremena na čelo došao naš Poglavnik, Doktor Ante Pavelić i uveo red i rešpekta vrijedan i općepriznati i do tada, a i poslije neviđeni napredak države Hrvatske i njezinih stanovnika u svakom pogledu. No popustljivom i mlakom politikom prema srpskom neprijatelju i njegovim saveznicima, domaćim izdajnicima, Hrvatska je na kraju 20-tog stoljeća opet doživjela reprizu u organizaciji srpskih fašista.

Ustaški pokret je prvi antifašističko pokret u Europi, a protiv koljača i bandita koji su svoju prljavu rabotu nastavili 1990 - 1995 u Hrvatskoj, odnosno-1999 na prostorima Bivše SF Republike Jugoslavije. Na žalost tada u Hrvatskoj više nije bilo onog ustaškog patriotizma uništenog 1945. uglavnom fizičkom likvidacijama i nastavljeno pranjem mozga u doba komunističke strahovlade, sve do danas pa je rat trajao punih pet godina.

Zanimljivo je da kroz poviest Hrvatska država nikada nije nikoga napadala. ali je uvijek bila meta svijetskih razbojnika i hohšataplera, a najviše od strane srba.

Dakle da rezimiramo:
Partizani su širili teror i na taj način izazivali strah kod stanovništva, a kako bi ih unovačili. Tito je znao da u Hrvatskoj nema odmah šanse stvoriti razbojničke bande pod njegovom komandom. Zato je otišao u srbiju napravio sranja kako bi stradalo što više srba koje bi zatim unovačio u svoje razbojničke horde.

Danas Srbi žele zaboraviti zašto i kako je nastao jedinstveni i hrabri pokret junaka nazvanih Ustaše. Pa stvorili su ih Srbi. Tito taj vlasti željan zagorski kumek i sovjetski špijun instrumentalizirao je srbe i u početku saveznik sa četnicima kasnije je vlast htio sam za sebe, glavne četničke face koje su mu predstavljale potencijalnu konkurenciju je po dobrom starom sovjetskom receptu "osudio u ime naroda" i prigrabio vlast. Ostalo ti je valjda poznato.

Ustaše, kao oslobodilački, antifašistički pokret nastao je upravo zbog terora velikosrpske fašističke politike. Saborski zastupnik Dr Ante Pavelić je kobne 1928 godine kada je Radikal Puniša Račić bez razloga iz samokresa ustrijelio popularne Hrvatske zastupnike u beogradskoj skupštini, proganjan od srpskih vlasti, i žandarmerije odlučio se je nakon zatvorskih dana u emigraciju kako bi pripremio slobodu koju je Hrvatska zaslužila. U početku je Ustaški pokret imao javnu podršku od komunističke partije, ali je poglavnik shvatio njihovu namjeru i nije želio koketirati sa sovjetima

Ustaški pokret je prvi antifašističko pokret u Europi, a protiv koljača i bandita koji su svoju prljavu rabotu nastavili 1990 - 1995 u Hrvatskoj, odnosno-1999 na prostorima Bivše SF Republike Jugoslavije. Na žalost tada u Hrvatskoj više nije bilo onog ustaškog patriotizma uništenog 1945. uglavnom fizičkom likvidacijama i nastavljeno pranjem mozga u doba komunističke strahovlade, sve do danas pa je rat trajao punih pet godina.

Danas Srbi žele zaboraviti zašto i kako je nastao jedinstveni i hrabri pokret junaka nazvanih Ustaše. Pa stvorili su ih Srbi. Tito taj vlasti željan zagorski kumek i sovjetski špijun instrumentalizirao je srbe i u početku saveznik sa četnicima kasnije je vlast htio sam za sebe

Borba za Hrvatsku, za njezinu slobodu i državnu samostalnost, nije dovršena. Štaviše, ona možda još nije ni u svojoj kritičnoj fazi. Sporedno je uostalom, na kojem smo stajalištu svojega golgotskog puta. Glavno je, da smo se na nj odlučili i da smo pripravni podnieti i razpeće, jer tako se, samo tako osigurava Uzkrs.
Hrvatska je država velika i skupocijena stvarnost, za koju je sreća živjeti i čast umrieti. Ovo je temeljna zasada našeg nacionalizma, od kojeg ne odstupamo. To je credo, kojeg hrvatski narod nepokolebljivo izpovieda po najboljim svojim sinovima, koji čestito i plodonosno za nj žive, a junački umiru. U njima je jamstvo, obrana i budućnost Hrvatske. Neki sumnjaju skeptici, neka se rugaju zluradi. Neka primaju izdajice svoje srebrenike. Hrvatska ih jedne i druge i treće, prezire i odbacuje. Ona je jača od njih, jer je na strani dobra i pravde, a na toj je strani i Bog. Ona će pobiediti, jer je svojim prsima štite sinovi pobjede. Prsi junaka, goli životi predanih boraca nepropustni su neprobojni bedemi. Evo što je hrvatski nacionalizam. Djelo. Uviek i svuda djelo. Borba i obrana. Junačtvo i žrtva. Matija Gubec, Nikola Šubić Zrinjski, Stipe Javor i još stotine i tisuće njima sličnih - to je hrvatski nacionalizam. Utjelovljenje onoga, što sav narod misli, želi i hoće. Viđenje, realno viđenje i jamstvo boljih dana. Ništa apstraktno, ništa izvještaćeno, umjetno, doneseno i uciepljeno izvana. Naše, samo naše. Naš nacionalizam je misao naših veleumova, kap krvi naših srdaca, dah naše hrvatske duše, djelo naše volje, naše borbe - i naše pobjede.
S. Vitković
HRVATSKA SMOTRA ožujak/travanj 1944.

Ustaše su nastali kao hrvatska radikalno nacionalistička revolucionarna organizacija- nešto poput hrvatske IRA-e ili PLO-a onoga doba. Pridjevak "revolucionarna" se može shvatiti samo uvjetno, jer implicira nasilno rušenje jugoslavenske države. I, u tome je sadržana definicija ustaškog pokreta: to je nacionalni hrvatski pokret, po svojoj biti nužno usmjeren na rušenje bilo kakve Jugoslavije. Prije slizavanja s fašističkim i nacističkim režimima nije postojala nikakva ustaška ideologija- a može se reći ni poslije, jer je ustaško vodstvo samo kopiralo talijanske i njemačke uzore. Taj se pokret često proglašava fašističkim, za što nema potkrjepe u stvarnosti, jer su socijalna dinamika koja je hranila razvijenu ideologiju desne revolucije i antikomunistički radikalizam bili izočni u ustaškom pokretu koji je po svom habitusu pripadao nacionalno-revolucionarnim organizacijama 19. stoljeća.

Naime, što se događa, ustaški pokret se izjednačava s nekim nacizmom i fašizmom i prikazuje ko da je jedini cilj tog pokreta bio neznam nanjet štetu crncima :zubo:, a Poglavnika se prikazuje ko da je Lord Sith u pm. Taj program je imao jedan jedini cilj i sve ostalo je bilo sporedno, i odlučeno kako su oni mislili da je najbolje u danoj situaciji. Jesu li mislili dobro vidjeli smo, ali pokret koji je kao jedini cilj defacto imao uspostavu slobodne države Hrvatske je kriminaliziran. I čovjek nesmije imat oznaku U u javnosti, a da slučajno nebi rekao ZA DOM SPREMNI, nedaj bože takvog zla :rolleyes: Kako se možemo odreći težnje naroda za slobodom, koja istina je povijest pokazala loše odrađeno, ali opet. Mi temeljimo državu na antifašizmu, blabla faking bla. Da jebote pa nismo nacisti u pm. Sami sebe potkopavamo odričući se onih koji su se borili i prolijevali krv radi težnje Hrvatskog naroda za slobodom. Pa nisu u ustaškoj vojsci bili rasisti ljudi moji. I koj kurac ja nemrem pjevat ustaške pjesme di mi padne na pamet? Bilo je zločina, je žalosto i sve to, al jebo mater koliko je zločina bilo u 2. svj. ratu i drugim ratovima da ovo (nemojte krivo shvatit) je toliko preuveličano. i to ne od nikog do nas samih. A ono mi sveci i tako glumimo kretene, ostali to iskorištavaju da nas pljucnu kad stignu. A mi samo glavu dole i molit da te neće tući jako. Glavno da se sve "ljevičarske" stranke ne odriču največeg koljača na ovim prostorima ikad u povijesti, te dapače temelje svoju politiku na njegovom nauku :eek: I onda se čudimo kad se Domovinski rat proglasi zločinačkim, te naše branitelje zločincima????? Pa normalno da će to napravit kad mi sami svoje borce nazivamo prvi zločincima. Jesmo li mi autodestruktivan narod? očito. Ništa izumrjet ćemo i doće kinezi na ove prostore, oni nemaju takvih problema. Ima nas 4 milijona, al neznam koji bi narod mogao s nama usporediti po nesposobnosti političara, vodstva, te količine izdajica. Poglavito ovo zadnje. I da, nabijem haški sud, onu ponte od zotta, i nama nema tko šta sudit.
Misko, jasno je da svijet nije crno-bijel i da nisu svi partizani sveci, a ustase kriminalci. Ali povijest je pokazala da je savez sa Hitlerom bio apsurdna glupost i da je narodu to donijelo nemjerljivu stetu koja se cak i danas osjeca. Naravno, ne u svakodnevnom zivotu jer iskreno receno danas ljude boli kuratz tko je u Europi bio na kojoj strani prije 60 godina, vec u onim visim politickim krugovima. Onima koji su promatrali sa strane rat u Hrvatskoj i Bosni ili sad mpr. dijele karte u slucaju Kosovo. To je cijena koja se placa jer danas u svijetu postoji konsenzus da je Hitler bio zlo i to je posve ispravno. A biti saveznik sa takvim zlom nosi posljedice. Nas ne treba biti sram Hrvatstva i nase poviesti, ali treba prihvatiti da nam je vlast kroz povijest donosila krive odluke. Odluka o NDH je slicna kao i odluka o ulasku u prvu SHS Jugoslaviju (o drugoj ne treba pricati jer nismo imali izbora). Narod je zivio u svim tim drzavama i u razlicitim razdobljima je imao razlicita stajalista o svemu tome. I to s razlogom. Pricati danas o tome nema smisla jer konacno imamo ispravno poslozenu samostalnu drzavu. Treba to gledati i sa nekog viseg nivoa, nismo jedini koji smo imali turbulentnu povijest 20. stoljeca. Pa cijela Europa pa i svijet se ima cega sramiti. Ovo nase sa NDH je mila majka u odnosu na Staljina, Hitlera, atomske bombe, kolonizatorsku politiku Britanije, Spanjolske i Portugala itd..

Dalmacija i Istra su vraćene NDH 1943.

GODINA V. – BROJ 829 GLASILO HRVATSKOG USTAŠKOG POKRETA ZAGREB, ČETVRTAK 9. RUJNA 1943.

POGLAVNIK PROGLASIO cjelokupnost hrvatskih zemalja

Poglavnik je izdao zapovied hrvatskim oružanim snagama, da skupa sa savezničkom njemačkom vojskom oslobode hrvatske zemlje na Jadranu Velika Njemačka priznala je Nezavisnoj Državi Hrvatskoj granice, u kojima su uključene odciepljene hrvatske zemlje na Jadranu Hrvati, u ovome času ujedinimo se svi imajući na umu samo sreću i slobodu hrvatskoga naroda te svoju Nezavisnu Državu Hrvatsku
Zagreb 9. rujna 1943.

DANAS U JEDAN SAT POSLIJE POLA NOĆI POGLAVNIK NEZAVISNE DRŽAVE HRVATSKE UPUTIO JE OSOBNO PREKO DRŽAVNE KRUGOVALNE POSTAJE U ZAGREBU OVAJ POVIESTNI PROGLAS HRVATSKOM NARODU:

Hrvatski narode!

Hinbeni saveznik bio je nametnuo hrvatskom narodu u času uzkrsnuća Nezavisne Države Hrvatske ugovore i granice, kojima je veliki dio hrvatske jadranske obale bio odtrgnut od tiela Hrvatske.
Kroz dvie i pol godine hrvatski je narod sa najdubljom boli u duši trpio to nasilje, a napose Hrvati tih krajeva pretrpili su na slobodi, na životima i na imovini najveće patnje.
Današnjim danom sama je talijanska vlada svojim postupkom riešila hrvatski narod i hrvatsku državu svake obveze proiztekle iz nametnutih ugovora.
Velika njemačka izjavila mi je večeras, DA PRIZNAJE NEZAVISNOJ DRŽAVI HRVATSKOJ GRANICE, U KOJIMA SU UKLJUČENE ODCIEPLJENE HRVATSKE ZEMLJE NA JADRANU.

Hrvatski narode!

U ovom poviestnom času okupimo se svi pod jednog čovjeka oko svojih oružanih snaga koje će u zajednici sa savezničkim njemačkim oružanim snagama osloboditi hrvatske zemlje na Jadranu.
U ovom času ljubavi prema Domovini i prema nesretnoj braći, koju ćemo osloboditi i prigrliti, ujedinimo se svi imajuči na umu samo sreću i slobodu hrvatskog naroda te svoju vlastitu Nezavisnu Državu Hrvatsku.
Hrvatskim oružanim snagama izdao sam zapovied, da izvrše svoju hrvatsku i vojničku dužnost.

Hrvati!

Poduprite svi hrvatsku vojsku u izvršavanju te njezine poviestne dužnosti.
Hrvati Primorja i Dalmacije, koji ste napustili svoje domove radi talijanskih nasilja na vama izvršenih, pridružite se hrvatskim oružanim snagama, da vam domovi budu opet vaši!
Od današnjeg dana sloboda i nezavisnost Hrvatske nije više ničim ograničena!

Hrvatskoj se vraća njeno more

POGLAVNIKOVA DNEVNA ZAPOVIED HRVATSKIM ORUŽANIM SNAGAMA: »ZAPADA VAS ČAST I DUŽNOST DA OSLOBODITE ODCIEPLJENE HRVATSKE ZEMLJE I DA RAZVIJETE SLAVNU HRVATSKU ZASTAVU NA JADRANU«
ZAGREB, 9 rujna. Noćas poslje Poglavnikove proklamacije hrvatskome narodu, ministar i zapoviednik oružanih snaga general Navratil pročitao je na Hrvatskoj državnoj krugvalnoj postaji ovu Poglavnikovu dnevnu zapovied:

HRVATI VOJNICI!
DOMOBRANI, USTAŠE, ZRAKOPLOVCI I MORNARI!
Postupak Italije razriešio je hrvatsku državu svih nametnutih obaveza, koje su sputavale razvoj Nezavisne Države Hrvatske, a napose razvoj hrvatskih oružanih snaga.

Uslied toga Nezavisna Država Hrvatska ima dužnost i pravo, da s oružjem u ruci zauzme i brani one hrvatske zemlje, koje su joj bile oduzete.
HRVATSKI VOJNICI!

Pod vodstvom vašeg zapoviedničtva zapada vas čast i dužnost, da u najvećoj stezi i sa poviestnim junačtvom hrvatskih vojnika oslobodite odciepljene hrvatske zemlje i da razvijete slavnu hrvatsku zastavu na Jadranu, pod kojom će na našem moru svanuti sretniji dani hrvatskome narodu. U tom podhvatu pomoći će vas bratski oružane snage savezničke Njemačke.

HRVATSKI VOJNICI!

U ovom poviestnom času siguran sam, da ćete izvršiti svoju vojničku i hrvatsku dužnost, a time će biti izpunjena i vaša najvručija želja, da povratite svojoj domovini i svome narodu ono, što nam je bilo oduzeto i za čim je krvarilo vaše srdce.

HRVATSKI VOJNICI, HRVATSKI MORNARI!
Došao je davno žudjeni i težkim mukama očekivani čas, Hrvatskoj se vraća njezino more! Vi ćete ga braniti!

ŽIVILE HRVATSKE ORUŽANE SNAGE!
ŽIVILA CIELOKUPNA NEZAVISNA DRŽAVA HRVATSKA!

POGLAVNIK
ANTE PAVELIĆ

Izvor: Hrvatski Narod broj: 829 godina 1943

Ja se ponosim ustašama i NDH.
Ja sam nacionalist, ali propagiram onaj zdravi nacionalizam...


Partizani su preuveličali brojke ustaških žrtava. A i sam poglavnik nije bio ni rasist ni zagovornik Srboklanja. On se priklonio Italji i Njemačkoj jer su tada oni bili jedini protivnici Versajskog poretka koji je čuvan od Engleza i Francuza a u čijem je interesu bilo očuvanje Juge kao jednog od stupova tog poretka..

Da bi se razbila Juga i stvorla Hrvatska trebalo je razorit Versajski poredak..a u to vrijeme jedino su na rušenju Versaja radili Hićo i Benito (dva psihopata, a to je i sam Ante znao).

Poglavnik je vidio priliku za stvaranje države i iskoristio je.
Višnja Pavelić je poslije izjavila da njen otac nije bio rasist ni simpatizer fašizma ni nacizma i da je za klanje Srba kriv ''hercegovački lobij'' na čelu s Luburićem (kojem su Srbi ubili oca).

Treba naglasiti da je slika NDH koja se provlači po široj javnosti dio smišljene partizanske propagande. Slika NDH se nije promjenila od 45 do danas. Dakle nije došlo do pregleda i objektivne analize tog razdoblja do dana današnjeg.

O NDH se ne smije govoriti na način drukčiji od Goldsteina. Samo je njima i sličnim kao njima dopušteno objavljivati knjige o tom razdoblju.

Ustaše su u logore odvodili Srbe koji su pravili probleme i klali domaće stanovništvo. Danas bi se to zvalo ''oni koji rade na rušenju ustavnog poretka''.

Svo ostali Srbi i Židovi mogli su mirno živjeti.

Partizani nikad nisu rekli da je u vojsci od 131 generala njih 10 bilo Srba a čak 28 Židova.



osudili ste krive ljude

E MOJ JADNI HAŠKI SUDE,
OSUDIO SI KRIVE LJUDE.
NJIH TI DAŠE HRVATSKE JUDE,
SAD SE TVOJOJ PRESUDI ČUDE.
MEĐU PRVIMA JE BIO MIRKO NORAC,
U HRVATSKOJ OSUĐENI ČASNI BORAC.
AL NA ŽALOST NA NJEMU SE NIJE STALO,
JOŠ NEKOLIKO GENERALA U HAAG SE DALO.
POGLED U BUDUĆNOST BIO JE MRAČAN,
JOŠ DOK JE NA ČELU VLADE BIO RAČAN.
ISTO JE NAPRAVIO I SANADER IVO,
DA KOMUNJARAMA NE BUDE KRIVO.
DOK HRVATSKI GENERAL U HAGU TRUNE,
ONI PUNE DEVIZNE RAČUNE.
U HAAGU VEĆ DUGO LEŽI, VEĆ JE I OSTARIO,
IME TOG HEROJA JE KORDIĆ DARIO.
JEDINA U SVEMU SRETNA JE PRIČA,
IZ ZATVORA PUSTIŠE TIHOMIRA BLAŠKIĆA.
OSUĐEN JE I JEDAN OSLOBODITELJ KNIINA,
NJEGOVO IME JE ANTE GOTOVINA.
U NAJMANJU RUKU KO DA JE BIN LADEN,
OSUĐEN JE I MARKAČ MLADEN.
I ZATO HRVATSKI NARODE DAJ SE PROBUDI,
NE DAJ VIŠE DA TI STRANAC SUDI.
JER OVA EUROPSKA UNIJA,
ISTA JE KO JUGOSLAVIJA I SRBIJA !!



nepoznati autor

Hrvatski nacionalni front kroz slikopis