Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

utorak, 21. lipnja 2011.

Ivo Sanader povukao tužbu i vraća se u Hrvatsku

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader je u ponedjeljak povukao žalbu na odluku o izručenju Hrvatskoj čime je ranija odluka o njegovu izručenju postala pravomoćna.

"On se suglasio s pojednostavljenim postupkom izručenja Hrvatskoj kako je prije dva tjedna najavio preko svojega odvjetnika Gorana Suića", rekao je Sanaderov bečki odvjetnik Werner Suppan austrijskoj novinskoj agenciji APA.
Stoga će biti otkazana za utorak u Zemaljskom sudu u Salzburgu zakazana javna rasprava o izručenju, potvrdio je glasnogovornik Višeg zemaljskog suda u Linzu Guenther Winsauer.
Povlačenjem žalbe odluka Zemaljskog suda u Salzburgu od 9. svibnja o izručenju Sanadera postaje pravomoćna. "Sutrašnja rasprava stoga se neće održati", rekao je Winsauer. Vrijeme izručenja još nije utvrđeno. Sanader (57) je 10. prosinca uhićen u Austriji po tjeralici koju je za njim raspisala Hrvatska i od tada se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Salzburgu.
Prigovarajući kako u Hrvatskoj ne bi imao pošteno suđenje Sanader se na početku borio protiv izručenja. Potom je promijenio stav obrazlažući to preko odvjetnika Suppana time što je Hrvatska zrela za ulazak u Europsku uniju te kako on ne želi svojim slučajem opterećivati završetak pristupnih pregovora.
Bečki odvjetnik je rekao kako je Sanader pristao na pojednostavljeni postupak jer su neki hrvatski mediji nagađali kako bi njegova žalba na odluku o izručenju mogla spriječiti ili otegnuti brzi pristup Hrvatske EU-u, izjavio je Suppan. Suppan smatra da će Sanader Hrvatskoj biti izručen za dva do tri tjedna.
Bivšeg premijera Hrvatska tereti za zlouporabu položaja i ovlasti u više slučajeva. Istražuje se njegova uloga u slučaju Fimi medija, tvrtke preko koje je iz ministarstava i javnih poduzeća izvučeno više milijuna kuna. Nadalje u slučaju nezakonitog poslovanja Hrvatske elektroprivrede s Diokijem kao i u slučaju uzimanja provizije od 3,5 milijuna kuna tijekom pregovora s Hypo bankom o davanju kredita Hrvatskoj. U međuvremenu, protiv njega se vodi istraga i u Austriji, zbog sumnje u pranje novca.



Nema komentara:

Objavi komentar