Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

petak, 19. studenoga 2010.

Ukratko o meni

  1. Rođen sam 06.12.68 god u malom slavonskom selu Vlatkovac općina Požega korjena sam od Senja Živi Bunari gdje su  rođen did i baka otišli su kao i mnogi primorci u obećanu zemlju Slavoniju ali imali su težak križ oko vrata baka je imala dva brata u ustašama Miju i Miška obojica su ubijeni 45 gdje im se gubi svaki trag kao dijete nikad nisam to razumio tek sam 87 godine kad sam se vratio iz jna čuo pravu istinu o kojoj se nije smilo govoriti i moja prića kao prića stotina tisuča Hrvata ne razlikuje se po tom pitanju bili smo krivi što smo živi i jedini nam je grijeh bio što smo Hrvati.To je bio jedan od razloga što sam se uključio u HOS sa ponosom nosio slovo U na crnoj beretk.iPočetkom rata na agresiju uključujem se u mjesnu zajednicu u Fažani nas 20 dragovoljaca pošto u Istri nema ratnih opasnosti odlazim u ured za obranu tražim da me se pošalje za Vukovar odbijen sa priopčenjem da nema oružja odlazim uZagreb prijavljujem se u HOS 27.12.90 god za izlazak iz grada potrebna je dozvola od ureda za obranu vrativši se iz Zagreba uključujem 9 dragovoljaca iz Vodnjana u HOS pripadnik sam HOS-a 19 bojne Jure Francetić u Gospiću smatrajuči nas paravojnim postrojbama nemamo dovoljno ni oružja ni municije držimo položaje praktički bez municije zapovjednik Valentino Rajković danas pukovnik u mirovini HV iskoristio je HOS za svoje potrebe napuštam HOS kad se počeo raspuštati u HR odlazim u Zagreb dobijam putni nalog i nešto novca da se priključim HOS-u u Gradačcu sa napomenom da odem u Zadar da idemo iz Zadra dolaskom u Zadar čujem da je Gradačac pao priključujem se 112 brigadi u Zadru na južnom bojištu Popovo Polje napuštam postrojbu iz razloga što ne želim skinuti oznaku HOS-a sa ramena.Odlazim u Solin završavam obuku u crvenoj luci priključujem se 4 brigadi gdje sam raspoređen po svojoj želji u 3 Imotsku bojnu gdje se nalaze bivši pripadnici HOS-a napuštam HV iz razloga što stiže iz Zagreba naputak da se trebam skinuti iz aktivne brigade jer sam u Sesvetamo potrgao plakat ondašnjeg predsjednika Franje Tuđmana razočaran pristupom i vidjevši da moj ostanak u HV nije više moguć zapovjedništvo prema dragovoljcima ponaša se kao nižem staležu razočaran u sustav i politiku kao jedan od osnivača HNF-a nastojim se boriti protiv sistema da se istina pokaže da smo se mi dragovoljci borili za domovinu a ne za imovinu.Politika me nije nikad zanimala ali ne mogu gledati pasivno na događaju u zemlji koja se krvlju plaćala da bi je neko sad široko grudno poklanjao strancima nisam se okoristio sa ničim ni ogrješio o hrvatski narod danas sam jedan od tisuća u vojsci nezaposlenih ovo je moja Domovina i borit ću se za nju svim mogućim sredstvima Bog i Hrvati ZA DOM SPREMNI !!

2 komentara:

  1. Kako si napisao svoj ratni put, tako sam ga i pročitao - u dahu. I dalje ostani vjeran svojim načelima, Bogu i Hrvatskoj!

    Drž' se!

    Za Dom!

    OdgovoriIzbriši