Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

subota, 4. prosinca 2010.

IDEJA O AUTONOMIJI ISTRE

IDEJA O AUTONOMIJI ISTRE


Već dulje postoji ideja o autonomnoj pokrajini Istri,a ona bi trebala biti ostvarena i na snagu stupiti ulaskom Hrvatske u EU.

Istarski župan Ivan Jakovčić u Puli je potvrdio kako je Istarska županija spremna raspisati referendum o regionalnoj autonomiji Istre ako budući odnos prema Istri bude,kako je rekao,"arogantan,bezobrazan i bez poštivanja argumenata",ili ako se procijeni da Istra ne može funkcionirati i surađivati s budućom Vladom.

Kako je rekao na redovnoj tiskovnoj konferenciji "referendum o regionalnoj autonomiji Istre sigurno će raspisati predstavničko tijelo",ocjenivši kako ideja o regionalnoj autonomiji već odavno postoji u Istriana.Stoga je izrazio uvjerenje kako će se IDS-ova većina u Skupštini Istarske županije,dogodi li se to,prihvatiti stajališta Županijskoga poglavarstva o raspisivanju referenduma,dodavši kako će se s tim u vezi poštivati hrvatski Ustav i hrvatski zakoni -------------------------------- 
Predsjednik Istarskog demokratskog sabora Ivan Jakovčić večeras je na saboru Kluba mladih IDS-a najavio kako će IDS po ulasku Hrvatske u Europsku uniju otvoriti pitanje regionalne autonomije Istre. 

"Na to imamo pravo i to ćemo pitanje otvoriti kao legitimno i demokratsko pravo jedne regije", poručio je Jakovčić dodavši kako je uvjeren da centralizirani sustav u Hrvatskoj neće još dugo opstati.

Upravo će Europska unija, drži Jakovčić, stvoriti nove preduvjete za Istru koja se od devedesetih godina znala odlučno suprotstaviti nacionalizmu, ali je istodobno prihvatila toleranciju, višejezičnost i multikulturalnost i time postavila standarde.

"Mladi su najveći resurs Istre, mladi su snaga IDS-a i zato ih pozivam da se bave politikom jer će se u suprotnom ona baviti njima", rekao je Jakovčić dodavši kako je upravo IDS od Istre stvorio politički simbol.

Članovi Kluba mladih IDS-a na večerašnjem su Saboru u Vodnjanu usvojili predizborni program Kluba mladih kojim će između ostalog tražiti osnivanje posebnog upravnog odjela za mlade Istarske županije, izgradnju studentskog kampusa te postavljanje sustavnog modela rješavanja stambenog pitanja mladih u Istri.

"Tražimo osnivanje upravnog odjela za mlade kako bi na jednome mjestu imali koncentrirano znanje i operativne resurse za provođenje svih javnih poltika usmjerenih mladima, od obrazovanja i znanosti, zapošljavanja do kulture, zabave, civilnog društva i sporta", kazao je predsjednik Kluba mladih IDS-a Marin Grgeta.

Dodao je kako će to biti još jedno u nizu područja gdje će "Istra biti regija ispred svoga vremena i u rangu najrazvijenijih regija u Europi". (hina/metro-portal)
Jakovčić radi protiv hrvatskih interesa 15. ožujka 2009. HČSP - Vodnjan
Najoštrije osuđujemo iredentističke izjave Ivana Jakovčića, kako će pokrenuti pitanje autonomije Istre. Možda Jakovčić misli da on na to ima pravo, ali mi mu poručujemo da i mi imamo pravo to spriječiti, što ćemo i učiniti ako dođe do toga.

Bog i Hrvati!
Stjepan Penc,(bivši) predsjednik HČSP-a Vodnjan na prosvjednom skupu u Zagrebu, prosinac, 2008.napustio HČSP zbog predložene koalicije HČSP-a i HDZ-a u Puli


VODNJAN - Predsjednik Istarskog demokratskog sabora Ivan Jakovčić večeras je na saboru Kluba mladih IDS-a najavio kako će IDS po ulasku Hrvatske u Europsku Uniju otvoriti pitanje regionalne autonomije Istre.

"Na to imamo pravo i to ćemo pitanje otvoriti kao legitimno i demokratsko pravo jedne regije", poručio je Jakovčić dodavši kako je uvjeren da centralizirani sustav u Hrvatskoj neće još dugo opstati.---A kapis li ti "Istrijanu" da sve ovo sto ti i Morgan zagovarate nije nista drugo do secesionizam, separatizam, poziv na nasilno mijenjanje granica Republike Hrvatske. Spominje se i neka anketa. Za tu anketu prvi puta cujem, sigurno je provedena kradom, u ilegali, javno nije nigdje najavljivana.
Ja sam doseljenik u Republiku Hrvatsku, dotepenac ako vam je srcu lakse, a živim u dijelu Republike Hrvatske koji se zove Istra. Republiku Hrvatsku prihvatio sam kao svoju Domovinu! Nisam u Istri rodjen, niti je itko od mojih predaka, pa kako se onda mogu gurati u Istr(ij)ane (prihvatiti Istr(ij)anstvo)!? To mu dodje kao prihvatiti neko vjersko ili politicko uvjerenje? Radije prihvatite realnost koja se zove Republika Hrvatska! Prihvatite Ustav i zakone Republike Hrvatske, ne lunjajte ko guske u magli !!! ------------------------------------------- 
Gdje ste vidjeli takav oblik "autonomije" u svijetu? NIGDJE! NEMA! Koja bi drzava to dopustila? NIJEDNA! To sto vi zagovarate je SECESIJA! Kakva autonomija?! Ne budalite gospodo! Govorite o podrsci Slovenije i Italije nekim vasim potezima. Pa sigurno, i Slovenija i Italija imaju, a to vec i vrapci na grani znaju, tako velike teritorijalne pretenzije prema Hrvatskoj da ce i crnom vragu dati podrsku ako se nadaju iz toga imalo profitirati!Za biti samostalna Istra nema snage i to je i malom djetetu jasno. Morala bi se dakle "udati" u Sloveniju ili u Italiju. I to bi za Istru bio uspjeh? Mislite da bi bili ravnopravni? Ni u snu! Ni u Italiji ni u Sloveniji Istra i Istr(ij)ani ne bi bili nista drugo do krava muzara. Schiavi gospodo, schiavi bi bili i nista vise od toga! To je vas ideal? Bravo!
Jedno ste gospodo zaboravili: Slovenija svoje primorje ne da nikome, osobito Italiji, ni pod razno. Suverenitet nad svojim primorjem i Krasom Slovenija nece dijeliti ni sa kime, a najmanje bi to uradila sa Italijom. Ako ista o Sloveniji, slovenskim stranackim programima, slovenskoj drzavnoj politici, o Slovencima znate - ovo bi morali znati! Istre koju vi zagovarate - "nadgranicne regije" preko tri drzave - ne moze biti. Slovenija vam to prva nece dopustiti. Slovenija bi zagrabila u Istru, to da, onoliko koliko bi uspjela, Bujstinu do Antenala pa i Buzestinu svakako, cak bi i Rijeku rado uzela (zasto ne?), ali znaju Janezi da nemaju sanse za tako nesto! Ako bi pak netko u Sloveniji zagovarao ono sto vas nekolicina usijanih glava ovdje zagovarate imao bi veoma neugodne i veoma bliske susrete sa slovenskom policijom i slovenskim pravosudjem.
Imate li vi uopce pojma na koji bi nacin, u slucaju uspjeha, vas trud bio honoriran? Uspjeha? Kako bi vama Slovenija ili Italija to platile? Veoma jednostavno, izdajnik je dobar dok sluzi svrsi, poslije toga postaje neugodan svjedok necega za sto svjedoci nisu pozeljni! Znaci, treba ga isplatiti... Kako se takovi isplacuju? Uklanjaju se gospodo, uklanjaju... Fizicki! A mislite li da ce vase ludovanje biti vjecito tolerirano? Da nekome ovdje nece "puknuti film" pa ce reci: "Sada je dosta!". I uraditi ono sto je odavno trebalo uraditi !!

Nema komentara:

Objavi komentar