Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 17. siječnja 2011.

SPLITSKI PROSVJED BRANITELJA

SPLITSKI PROSVJED BRANITELJA

Klicalo se Gotovini i Glavašu, zviždalo Josipoviću

Na večerašnjem prosvjedu branitelja na splitskoj Rivi klicalo se Anti Gotovini i Branimiru Glavašu, a najjači zvižduk bio je upućen Vojislavu Stanimiroviću i Ivi Josipoviću
Večerašnji prosvjedni mimohod branitelja u Splitu, koji je krenuo s početka Vukovarske ulice i završio na splitskoj Rivi, okupio je oko 1000 branitelja, no osim 'ciljane skupine' privukao je tek nekoliko desetaka građana.

Subotom u sedam navečer inače nema mnogo građana na Rivi, no ovoga puta je bila sablasno prazna. Županijska i gradska HVIDRA nisu sudjelovale u organizaciji braniteljskog prosvjeda, a među okupljenim prosvjednicima je bilo branitelja s područja Klisa, Dicma, Imotskog i Hercegovine. Prosvjed je definitivno prošao bez podrške politike i stranaka. Čelnik gradske HVIDRA-e Mario Tomasović u izjavi za tportal naglašava da oni nisu sudjelovali u organizaciji ovog skupa. 'Razlozi za prosvjed su više nego opravdani i jasni, ali ovaj je organiziran ad hoc i jednostavno nije dobro pripremljen, pa je zato izostala puna podrška građana Splita', izjavio je Tomasović.

Na samom skupu u megafon je govorilo nekoliko branitelja, a najoštriji u kritici je bio Petar Gojun. Klicalo se Anti Gotovini, a najveći zvižduk je bio upućen Stanimiroviću i Josipoviću. 'Zašto nitko nije odgovarao za boravak branitelja u srpskim i crnogorskim logorima', zapitao se Gojun. Klicalo se i Glavašu, a austrijskog uznika se nije spominjalo. Zaključak je da je Riva umorna od ovakvih mitinga i prošla su 'zlatna' vremena skupova koji su organizirani s moćnim stranačkim i političkim kapacitetima i infrastrukturom.

Nema komentara:

Objavi komentar