Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 20. lipnja 2011.

Milan Kovač: Hrvatska i Srbija ulaze zajedno u EU, odluka o tome donesena je još 2000.



Na izjave Jadranke Kosor izrečene u prigodi obilježavanju 22-e obljetnice HDZ-a reagirao je i Milan Kovač,  jedan od utemeljitelja HDZ-a i vrlo bliski suradnik dr.Franje Tuđmana. Kovač je također naglasio kako će Hrvatska i Srbija ući u EU istovremeno, pojašnjavajući kako to nije nikakva teorija zavjere nega odluka donesena još 2000., na Summitu o Zapadnom Balkanu u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Stjepana Mesića i Ivice Račana
Milan Kovač
Primoran sam reagirati na izjavu predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor  u svezi najnovijih izjava u svezi odnosa dr. Franje Tuđmana prema EU, kao i poređenjima današnjeg HDZ-a s Tuđmanovom strankom, kazao je u ekskluzivnoj izjavi za HRsvijet Milan Kovač, nekadašnji saborski zastupnik, dugogodišnji ministar u nekoliko hrvatskih Vlada i jedan od utemeljitelja ove stranke.
"Točno je da su dr. Franjo Tuđman i tadašnji HDZ bili (što potvrđuju i temeljna programska načela HDZ-a za prve višestranačke izbore) za pristupanje samostalne Hrvatske države u EU i NATO savez. No, po tadašnjim važećim sporazumima, EU je u to vrijeme bila zajednica suverenih država, bez nadnacionalnih vlada i bez Ustava koji su istu posljednjih godina pretvorili u talionicu naroda, a što je posebno pogubno za manje narode i države", kaže Kovač.
Prema njegovim riječima, čvrst Tuđmanov stav bio je ne ulaziti u nove političke saveze puzeći na koljenima i bez ljudskog i nacionalnog dostojanstva, nego kao ravnopravan partner sa svima, bez obzira na veličinu ili moć pojedinih država. Također je predsjednik Tuđman redovito naglašavao da najvitalniji nacionalni interesi moraju biti zaštićeni, tvrdi Kovač.
"Kako se ta ista Europa ponašala prema Hrvatskoj u zadnjih 11 godina, a što su naše političke elite bezpogovorno prihvatile, u suprotnosti je sa stavom dr. Franje Tuđmana i tadašnjeg HDZa", kaže Kovač, pitajući se kako je moguće da aktualne vladajuće strukture uopće ne shvaćaju poziciju hrvatske države i nacije ili je, pak, jako dobro shvaćaju, ali se ne usude prigovarati na višegodišnja sustavna poniženja kojima smo kao država i nacija bili izloženi kroz ove pristupne pregovore.
Još 2000. godine Kovač je u Saboru, replicirajući tadašnjem predsjedniku Vlade Ivici Račanu na njegovu izjavu kako će do kraja mandata završiti pregovore sa EU, kazao: „Nećemo mi u EU ni minutu prije ni minutu poslije nego ostale zemlje nastale raspadom bivše države“.
Stoga smo gosp. Kovača, podsjećajući ga na tu izjavu, zapitali na koji način vidi dalji slijed događaja.
-"Kada krajem godine Hrvatska potpiše pristupne pregovore (ako refernum prođe), Srbija će u isto vrijeme početi proces pregovaranja za ulazak u EU, koji za razliku od Hrvatske neće trajati deset godina, nego manje od dvije godine, koliko je potrebno da 27 zemalja EU ratificira sporazum o pristupanju Hrvatske u EU. Ratifikacija srpskog sporazuma sa zemljama Europske Unije neće trajati dvije godine kao u hrvatskom slučaju, nego onoliko vremena koliko je potrebno da se poklopi zajedničko primanje obadviju zemalja u EU. Ovo nije teorija zavjere, nego odluka donesena početkom 2000. godine na Summitu o Zapadnom Balkanu u Zagrebu pod pokroviteljstvom Stjepana Mesića i Ivice Račana", kazao je Milan Kovač u ekskluzivnoj izjavi za HRsvijet.

Robert Horvat

Vezani članci:

Nema komentara:

Objavi komentar