Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

utorak, 21. lipnja 2011.

Privedeni zbog " desetak uglednih srba "


Sudac odlučuje o pritvoru
Đuro Brodarac
Jučer uhićeni ratni šef sisačko-moslavačke policije Đuro BrodaracVladimir Milanković koji je zapovijedao svim policijskim postrojbama u Sisku i pripadnik pričuvnog sastava MUP-a Drago Bošnjak danas bi trebali biti privedeni sucu istrage u Osijeku koji će odlučiti o pritvoru. Terete se za ratne zločine počinjene '91. i '92. na sisačkom području. 

Cijeli slučaj prebačen je u Osijek još u rujnu prošle godine. Takvu je odluku donio glavni državni odvjetnik Mladen Bajić i to navodno jer nije bio zadovoljan radom tamošnjeg odvjetništva pa je odlučio posao prebaciti na osječkog državnog odvjetnikaDavora Petričevića

Brodarac (1944.) bio je za vrijeme zločina načelnik Sisačke policijske uprave, od 1993. godine sisačko-moslavački župan, a u doba Ive Sanadera savjetnik za razminiravanje Vlade RH. Milanković (1962.) bio je ratni zapovjednik specijalne postrojbe MUP-a (Vukovi) u Sisku, dok je Bošnjak (1958.) bio pripadnik pričuvnog sastava PU-a Sisak.

Za njihovih mandata na području Banovine likvidirano je i nestalo stotinjak srpskih civila. Istraga je bila koncentrirana na ubojstva desetak uglednih sisačkih Srba. Dio ubojstava dogodio se i zbog pljačke, a neke od tih slučajeva hrvatsko je pravosuđe već procesuiralo. Sumnja se da je riječ o ubojstvima naručenim iz utjecajnih sisačkih krugova kako bi Srbe koji se nisu pridružili pobunjenim krajinskim snagama natjeralo u paniku i izbjeglištvo.

Nema komentara:

Objavi komentar