Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

nedjelja, 26. lipnja 2011.

Paravinja ubio Antoniju Bilić, pronađeno pismo ostavljeno s namjerom


Pismom istražitelje uputio na pravi trag
U kamionu Dragana Paravinje u Hrvatskoj, istražitelji su danas detaljnom analizom vozila pronašli tri vlasi kose. DNK analiza i biološki nalazi traga, u kasnim poslijepodnevnim satima potvrdili su da uzorak pripada biološkom profilu nestale 17. godišnje djevojke Antonije Bilić, saznaje "Dnevni avaz" iz policije Republike Hrvatske.
To sada, prema izjavama izvora "Dnevnog avaza" iz Hrvatske, istražiteljima predstavlja sasvim nove tragove, koje upućuju na to da je Paravinja glavni osumnjičen, da je žrtva sigurno ušla u kamion i da je nažalost, ubijena.
- Sigurni smo sada da je ona bila u njegovom kamionu, jer pored izjava očevidaca i osoba koje su mogle prepoznati osobe sa slika sa kojima smo im se obraćali, sada imamo i dokaze vlasi koje ukazuju da je djevojka boravila u kamionu, a nažalost, vjerojatno i ubijena, navodi naš sagovornik.
Do novih tragova istragu je sam Paravinja uputio pismom koji je ostavio na toaletnom ormariću.
- Naime, on sam navodi nekoliko rečenica koje za službena lica predstavljaju i nove simbole u slučaju. Prije svega to je tvrdnja da je iznad svega, izjava da nikoga nije ubio, a zatim i upućivanje na njegovo rodno selo. Na tom lokalitetu izvršena je provjera i mi nemamo apsolutno nikakvih detalja koji bi mogli stvarati i najmanje sumnje da bilo kakav auto iz Beograda, kako on opisuje nalazi na tom lokalitetu. Studiozna istraga naših momaka, potvrdila je i da počinilac, koji je sada i glavni osumnjičeni za nestanak djevojke, od sebe kani stvoriti žrtvu, pa pominje ratna zbivanja tijekom devedestih, Ovčaru, te mistificira čitav svoj slučaj. On nije nikakav krupan kriminalac, dio zločinačke organizacije, ili šta slično, da bismo uopće i mogli razgovarati na taj način. To je smiješno, navodi sagovornik "Avaza".
Ono što sada, dodaje, treba da bude predmet istrage, jeste nastavak pretresa na lokalitetu Srpca, a zatim i usmjeravanje istražitelja na rodno mjesto počinioca koje i sam pominje u pismu, ali sa ciljem da se pronađe vjerojatno beživotno tijelo 17 godišnjakinje, dok su za počinitelja uvjereni da je još živ.
- Za sada je značajan broj dokaza koji nas navode da ustvrdimo da policija RS traga za osobom koja je najvjerojatnije usmrtila žrtvu. Pored dokaza koje smo već u razgovoru sada konstatirali, na to upućuju i sve prethodne žrtve počinioca, izjavio je izvor "Dnevnog avaza".
Intenzivirane aktivnosti biće nastavljene i noćas i u ranim jutarnjim satima, a na svim graničnim prijelazima, putevima i mogućim adresama koje bi mogle biti sklonište Paravinje, stotine policajaca MUP-a RS rasporedjeno je kako bi do sada jedna od najvećih potraga u regiji i kod nas, dala još više rezultata.


>>>> NOVO 22:10 Direktor policije RS Gojko Vasić i zamjenik glavnog ravnatelja policije RH Milijan Brkić potvrdili su da je priznao Dragan Paravinja priznao ubojstvo Antonije Bilić.
Nisu željeli otkriti pojedinosti o tome kako ju je ubio niti gdje je bacio njezino tijelo zbog obzira prema njezinoj obitelji.
Najavili su da sutra kreće intenzivna potraga za tijelom Antonije.
Pilikom ispitivanja Dragana Paravinje, policija je koristila sve legalne metode, no na konferenciji su istaknuli kako nisu koristili poligrafsko testiranje.
Policija je također pri ispitivanju utvrdila kako je jasno da Paravinja nije imao pomagača prilikom počinjenju ovog strašnog zločina.
21:48 Za 22 sata je sazvana izvanredna novinska konferencija u Banja Luci.
21:11 Dragan Paravinja priznao je istražiteljima: Antoniju Bilić sam zadavio i bacio u rijeku Krku, doznajemo od izvora u MUP-u Hrvatske.
Policija sada mora pronaći njezino tijelo kako bi se njegov iskaz potvrdio.
20:07 Naši reporteri doznaju kako je Paravinja navodno izjavio da je Antoniju Bilić povezao u kamionu i kako je ona bila živa dok je bila u njegovu kamionu. Također je rekao da on s njezinim nestankom nema nikakve veze.
Obzirom na to da ih osuđeni silovatelj iz Srbije od početka navodi na krivi trag, svaku njegovu izjavu policija uzima sa rezervom.
19:51 Iz izvora sa hrvatske strane doznajemo da je Paravinja prilikom razgovora pokazao kako je manipulator, kako često mijenja iskaze i kako mu nije za vjerovati. Činjenica je da je prvo istražiteljima rekao da sa Antonijom nema veze pa je poslije rekao da ju je ipak pokupio ali da je bila živa dok je bila u njegovom društvu.
- Ponaša se monstruozno - doznajemo od izvora.
Sa srpske strane stižu informacije kako je Paravinja pronalazio odbačenu hranu i čak uspio kupiti čokoladicu u dućanu koju je jeo djelomično svakih sat vremena kako bi sačuvao snagu. Do mjesta njegovog skrivanja odveo ih je neimenovani mještan.
Tijekom večeri Paravinja je, doznajemo, trebao biti ispitan na poligrafu koji sa ispitivačem stiže iz Zagreba.
18:29 Zamjenik glavnog ravnatelja hrvatske policije Milijan Brkić, zamjenik ravnatelja policije u 18 sati na konferenciji za novinare rekao je kako je Paravinja izuzetno komunikativan, ali da njegov iskaz uzimaju sa rezervom zbog ranijih lažnih iskaza.
Na pitanje da li se sada ustvari traga za Antonijinim mrtvim tijelom Brkić je odgovorio:
- Nadamo se da je Antonija još uvijek živa i da ćemo je uskoro pronaći, ali ne odbacuju niti najgori scenarij. Naglasio je kako će Paravinjine tvrdnje oko Antonijinog nestanka provjeriti.
Brkić je također rekao da će Paravinja nakon 24-satnog pritvora u Banja Luci biti prebačen u Sarajevo gdje će biti u ekstradicijskom zatvoru. Tužitelji će potom odlučiti hoće li će ga izručiti i kome.
Na novinskoj konferenciji ravnateljk policije Republike Srpske Gojko Vasić je rekao će Paravinju prvo prebaciti na okružni sud u Sokolac jer ga tamo traže zbog optužbe za silovanje, a nakon toga u ekstradicijski pritvor u Sarajevu.
17:30 Direktor Policije RS Gojko Vasić i zamjenik glavnog ravnatelja policije Republike Hrvatske Milijan Brkić održat će u 18 sati konferenciju za novinare u povodu uhićenja Dragana Paravinje, osumnjičenog za nestanak maloljetne Antonije Bilić u Hrvatskoj.
16:58 Kuća u kojoj je uhapšen Paravinja napuštena je, a u njoj je živjela njegova rođakinja Nada Vidović koja je preminula 27. svibnja.
15:50 Procedura oko eventualnog izručenja Dragana Paravinje, koji se traži u čak tri zemlje, Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, bit će uskoro poznata.
14:40 Draganu Paravinji je određeno 24 sata pritvora te će mu biti određen ekstradicijski pritvor, javlja Dnevnik.hr.
14:30 Intenzivna pretraga za Antonijom Bilić provodila se u nedjelju na akumulacijskom jezeru Muškovci na Zrmanji u blizini Bilišana. Iz ovog se jezera crpi voda za reverzibilnu hidroelektranu Obrovac, dio uz obalu je obrsatao šašom a po svemu sudeći ima i dosta podvodnih spilja.
Policijski ronioci su puna tri sata pretraživali stopu po stopu jugozapadnog dijela jezera, najprije roneći jedan uz drugoga, a potom su pretraživali područje oko ispusta iz jezera u tok Zrmanje. Na kraju su pretraživali i konopom, no neposredno nakon što je oko podneva stigla informacija da je Paravinja uhićen, ronioci su izašli iz vode i otišli. Po onom što se vidjelo nisu ništa našli u jezeru koje je samo na par stotina metara od Bilišana. (Tekst: Eduard Šprljan)
13:55 Dragan Paravinja uhićen je u trošnoj, napuštenoj kući, bio je vidno iscrpljen, pokušao je pobjeći ali više nije mogao.
13:53 Novinarima se u Banja Luci obratio ministar unutarnjih poslova RS Stanislav Čađo koji je istaknuo da je potraga za odbjeglim vozačem trajala 71 sat te se zahvalio policiji RS koja je odradila "izvrstan posao".
Pronađeni Paravinja nije imao na tijelu vidljivih ozljeda i nije bio naoružan.
Policija je osigurala područje u širini od 2 i pol kilometra od kuće ujaka Jakova Vidovića u kojoj je zadnji put viđen i potom ga uhitili.
Tijekom dana očekuje se obraćanje policije RS nakon ispitivanja Paravinje na krim-obradi kada bi trebali biti poznati prvi detalji vezani uz njegova saznaja o nestanku Antonije Bilić.
Otkrivajući detalje potrage Stanislav Čado, ministar unutarnjih poslova RS rekao je kako je upravo iscrpljivanje bila taktika specijalaca na terenu.
- Htjeli smo da prilikom uhićenja pruži što manji otpor -rekao je Čado i zahvalio hrvatskim kolegama, postrojbama na terenu i psima tragačima na dobro obavljenom poslu.
Prema dostupnim informacijama Paravija se noću skrivao u napuštenim objektima, a danju bio u pokretu na obroncima planine Motajice, u kojoj, izvještavali su srpski mediji, postoji čitav niz bunkera koje su koristile snage Ratke Mladića za vrijeme rata.
13:39 Nezavisne također prenose izjavu direktora policije Republike Srpske Gojka Vasića da je Paravinja prilikom hapšenja pokušao pobjeći, ali da je odustao kada je vidio da nema šanse.
13:36 Nezavisne novine pišu na svojim web stranicama da je Paravinja je u pratnji specijalaca RS-a uz jake mjere osiguranja sproveden u prostorije Centra javne bezbjednosti u Banjoj Luci. Osumnjičeni je tokom privođenja imao fantomku na glavi.
13:30 Skupina hrvatskih kriminalista uputila se prema sjedištu policije u Banja Luci zbog sudjelovanja u kriminalističkom istraživanju.
13:02 Ana Bilić, sestra nestale Antonije, izjavila je za 24sata kako se nada da će uskoro biti izručen Hrvatskoj.
- Upravo smo čuli da je uhićen i nadamo se da će uskoro biti izručen Hrvatskoj. Vjerujemo da će biti procesuiran te da će kazneno odgovarati za sve što je učinio ili nije učinio Antoniji. Od njega kao obitelj očekujemo da napokon kaže gdje je Antonija, rekla je Ana Bilić za 24 sata.
12:41 U Banja Luci bit će vrlo uskoro održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj bi MUP RS trebao iznijeti detalje o uhićenju.
12:40 Paravinja je uhićen tri kilometra od sela Donji Srđevići u šumskom predjelu. Nije pružao otpor prilikom uhićenja. Paravinja je u dobrom fizičkom stanju, pretpostavlja se da je imao pomagače u selu.
12:19 Privođenje Dragana Paravinje očekuje se za pola sata u Banja Luci.
11:58 Reporteri Jutarnjeg lista Velibor Panić i Tomislav Mamić upravo javljaju da je u Donjim Srđevićima uhićen Dragan Paravinja. Četvrtoga dana potrage za odbjeglim vozačem koji je povezao Drnišanku Antoniju Bilić u svom kamionu na dan njezina nestanka, pronađen je bjegunac i osuđeni silovatelj. USKORO VIŠE!
Reporteri Jutarnjeg lista doznali su da je Paravinjina supruga, suprotno izjavama policije, zadržana u kućnom pritvoru u kući Jakova Vidovića, ujaka Dragana Paravinje. S njim smo razgovarali kada je došao u obližnju trgovinu Draganovoj supruzi Milijani kupiti četkicu i pastu za zube te namirnice za obitelj, dva kruha i voće.
ŠIBENIK - Nastavljena je potraga za Antonijom Bilić u Hrvatskoj. Pretražuje se akumulacijsko jezero Zrmanja kod Bilišana i područje oko jezera.
Kako javlja Dnevnik.hr, četiri ronioca zaronila su u jezero, dok specijalci pretražuju okolicu. Jezero se nalazi 100-tinjak metara blizu kuće čiji je vlasnik odbjegli vozač Dragan Paravinja, u čijem se kamionu povezla nestala 17-godišnjakinja iz Drniša.
Jučer su stigli rezultati DNK analize vlasi kose iz Paravinjina kamiona, Oni potvrđuju da je Drnišanka bila u kamionu. Također, analiza singala mobitela pokazuje da su se Paravinja i Antonija kretali u istom smjeru.
Podsjetimo, Antonija Bilić nestala je 7. lipnja. Viđena je zadnji put na čikolskom mostu kako stopira. Ušla je u plavi kamion i od tada joj se gubi svaki trag.
Blic: Paravinju su hapsili u Sloveniji i Njemačkoj, ali puštali na slobodu
Odbjegli vozač u Srbiji je 2003. pravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja sredinom 90-tih na području Sremske Mitrovice, piše Blic . U Hrvatsku je pobjegao prije presude. Hrvatsko državljanstvo stekao je po ocu. Zaposlio se u Hrvatskoj kao kamiondžija, u Sesvetama, a Srbija je za njim raspisala tjeralicu jer se nije javio za odsluženje kazne.
U Sloveniji je uhićen 2006. Priveden je istražnom sucu, kojemu je Paravinja ponudio jamčevinu. Sudac ga je pustio na slobodu, a Paravinja suprutvno sudskoj zabrani, napušta Sloveniju i vraća se u Hrvatsku.
Nakon toga su srpske vlasti obavijestili Hrvatsku da bjegunac od njihovih vlasti boravi u njihovoj zemlji, ali, kako piše Blic, Zagreb je odgovorio da on ne može biti izručen jer je hrvatski državljanin.
Prije tri godine, kada je vozio u Njemačku, hapsi ga tamošnja policija, također na temelju tjeralice. Umjesto da bude izručen Srbiji, njemački sud ga pušta i on se opet vraća u Hrvatsku te živi i radi normalno sve do 7. lipnja, odnosno nestanka Antonije Bilić.

Nema komentara:

Objavi komentar