Izgred na Kašjunima - Splitski gradski vijećnik i predsjednik Gradskog kotara Sućidar, Damir Ćosić Roda, neugodno je iznenađen događajem koji se zbio na splitskim Kašjunima, za vrijeme obilježavanja 23. obljetnice pogibije Josipa Vranića. Naime, klapa HRM-a Sveti Juraj nije zapjevala državnu himnu jer je je zabrana nastupa klape stigla iz Kabineta ministra obrane.

Priopćenje Damira Ćosića Rode povodom ovog događaja prenosimo u cijelosti:
Kao dragovoljac i jedan od utemeljitelja HRM neugodno sam iznenađen današnjim događajem na obilježavanju 23. Obljetnice pogibje Josipa Vranića, prve žrtve u gradu Splitu.
Na spomen obilježju na Kašjunima izgledalo mi je nevjerovatno kad je svećenik okupljenima u svom obraćanju objavio da je službenica MORH-a zabranila klapi HRM – Sv. Juraj da otpjeva himnu u čast Josipa Vranića. Šokiran tom viješću, nakon završetka ceremonije zajedno sa članovima udruge HRM-a nazvali smo g. Bralića, predstavnika klape, koji se ispričao potvrdivši da su u posljednji trenutak, pripremajući se da se zajedno sa svećenikom upute na Kašjune dobili fax gdje im se ne dopušta nastup. U potpisu je bila izvjesna bojnica Stela Maršić pročelnica kabineta Ministra Obrane.
Pitam se tko i zbog čega i za čiji račun zabranjuje klapi HRM koja i postoji da između ostaloga i obilježi ovakve trenutke tuge i ponosa. Bio sam šokiran i u nevjerici gledao lica roditelja poginulih koji su nakon objave vijesti skrušeno spustili glave.
Tko je ta gospođa da iz Zagreba zabranjuje da klapa HRM oda počast svom mladom suborcu koji je pao za svoju domovinu pokošen rafalom neprijatelja.
SRAMOTNO i TUŽNO !!!