Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

srijeda, 1. listopada 2014.

Patrijarh Irinej Hrvatima 'očitao' lekciju. Kako su reagirali? Nikako, gledali su u pod...



SRAMOTA U PAKRACU: Patrijarh Irinej Hrvatima 'očitao' lekciju. Kako su reagirali? Nikako, gledali su u pod...


Unatoč činjenici da je usred Hrvatske na veličanstvenom i raskošnom ustoličenju episkopa Jovana, patrijarh Irinej koji ne priznaje Hrvatsku i to naglas izgovara, u društvu Ivice Dačića i Milorada Dodika iskoristio gostoprimstvo hrvatskih predstavnika i sasuo im u lice optužbe da su ubojice, svi su ipak samo spustili pogled...
Svečanost ustoličenja novog slavonskog episkopa Jovana održana je 13. rujna u sabornom hramu Svete Trojice u Pakracu, a predvodio ju je srpski patrijarh Irinej s više od deset episkopa Srpske pravoslavne Crkve, brojnim svećenicima i drugim vjernicima. Izaslanik Hrvatske biskupske konferencije na slavlju bio je požeški biskup Antun Škvorčević. Među uzvanicima iz Katoličke Crkve bili su i đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, kancelar Požeške biskupije Goran Lukić, pakrački župnik Matija Juraković, tajnik đakovačko-osječkog Biskupskog ordinarijata Mario Brkić, zatim zastupnici Hrvatskog sabora, predstavnici Požeško-slavonske županije, gradonačelnici Pakraca i Lipika. Svi oni bespogovorno su od patrijarha Irineja gledajući u pod morali slušati sljedeće:
"Pred vladikom Jovanom je veliki posao. Treba obnoviti hramove, okupiti vjernike i širiti pravoslavnu vjeru. Ovoj svetoj liturgiji nismo prisustvovali samo mi, već i duše tisuća umorenih nedužnih Srba u Jasenovcu i cijeloj Slavoniji. Eparhija slavonska je mučenička i stradalnička. Narod ove eparhije je kroz povijest protjerivan i ubijan. Ovdje je ubijeno 19 000 srpske djece. Molimo se danas za sve jasenovačke i nedužne žrtve iz proteklog rata. Ovdje su uništene i spaljene mnoge svetinje, ali život nije", kazao je Irinej, a novoustoličeni se episkop Jovan nadovezao:
"Srbi su na ovom području masovno stradali od ‘41. do 45, kao i od ‘91. do ‘95. Ovdje je život mnogo puta uništavan, ali nikada nije uništen. Pakrački i slavonski Srbi nose svoj krst. Od danas će to nošenje krsta izgledati drugačije! Obnovićemo hramove i eparhiju - poručio je Jovan.
Za nevjerovati je, ali ovu ratnohuškačku govoranciju koja patrijarhu Irineju odavno nije strana pokušao je ublažiti Ivica Dačić koji je također bio gost na svečanoj arhijerejskoj liturgiji u Pakracu:
"Odnosi Srbije i Hrvatske trebaju biti temeljeni na povjerenju i zajedničkim interesima i vrijednostima koje možemo dijeliti. Izgradnja dobrih odnosa Srbije i Hrvatske je ključni faktor za stabilizaciju i razvoj čitave regije. Također, veliki je značaj SPC za očuvanje duhovnog, nacionalnog, kulturnog naslijeđa i identiteta Srba u Hrvatskoj", razvodnjavao je patrijarhove riječi prvi potpredsjednik srpske vlade i šef diplomacije, očigledno svjestan važnosti hrvatske potpore za ulazak Srbije u EU.
Zanimljivo je, međutim, da nitko, ali baš nitko nije osudio riječi poglavara SPC u Pakracu. Unatoč činjenici da je usred Hrvatske na veličanstvenom i raskošnom ustoličenju episkopa Jovana, patrijarh Irinej koji ne priznaje Hrvatsku i to na glas izgovara, u društvu Ivice Dačića i Milorada Dodika iskoristio gostoprimstvo hrvatskih predstavnika i sasuo im u lice optužbe da su ubojice, svi su ipak samo spustili pogled...

Nema komentara:

Objavi komentar