Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

utorak, 4. studenoga 2014.

Ovo nam je naša borba dala.

Trajektna luka Split screenshot)
Izvor slike: screenshot
ŠTRAJK SE NASTAVLJA

Specijalci pod punom spremom u lancima odveli radnike Luke Split

Bio je to najteži dan u mome životu: stojim sa strane i gledam kako su mi radnici vezani lancem, suze su mi krenule, kaže direktor Trajektne luke Split

Prvog radnog dana u studenome, nakon trodnevnog predaha zbog blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, danas u 14 sati nastavljen je štrajk u Trajektnoj luci Split. Radnici su postavili ograde s transparentima ispred broda Tin Ujević na liniji Split-Stari Grad.
Najavili su da će se vezati za ograde lancima ako ih policija bude micala.
Policija ih je upozorila da se maknu, što su radnici odbili.
Radnici su se ipak vezali lancima za ograde, došla je interventna policija i škarama rezala lance. Prizor je, kažu očevidci, bio zastrašujući: specijalci u punoj ratnoj opremi nasilno su odvukli goloruke radnike, njih petnaestak u lancima, prema policijskoj marici.
"Svi radnici su dobili upozorenje da će im sljedeći prosvjed biti - hapšenje!, rekao nam je predsjednik Sindikata lučkih radnika TLS-a Duško Dadić, koji je od policijskog zapovjednika tražio pisano obrazloženje", temeljem kojeg zakona se čini nasilno privođenje djelatnika koji legalno štrajkaju na svojem radnom mjestu.  
"Bio je to najteži dan u mome  životu: stojim sa strane i gledam kako su mi radnici vezani lancem, suze su mi krenule. Usprkos svemu tome, radnici Trajektne luke Split DD ostaju ustrajni i uspravni u svojim zahtjevima", dodao je direktor Trajektne luke Toni Medvidović.
Radnici traže izjednačavanje tarifa i uvjeta poslovanja s drugim lukama istog statusa u Hrvatskoj.

Nema komentara:

Objavi komentar