„Istina o Jasenovcu“ – Tribina je koju organizira Hrvatski klub, a bit će održana u Tribini grada Zagreba, Kaptol 27, dana 26. svibnja 2015. u 19,00 sati.
Kako najavljuju organizatori predavači na tribini bit će Igor Vukić i Stipo Pilić, članovi Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac.
Povijesne knjige u kojima se  govori o II.svjetskom ratu na području bivše Jugoslavije obiluju mnogim netočnim podacima i neistinama. U tome zasigurno prednjače priče o Jasenovcu. Broj stradalih i način postupanja sa zatvorenicima  predmet su mnogih prijepora i predstavljaju ogromni uteg, odnosno kočnicu razvoja našeg društva.  Kada mladi hrvatski orijentirani znanstvenici pokušavaju saznati pravu istinu o ovom logoru odmah se proglašavaju ustašama, kopa se po njihovim privatnim životima, prijeti, tjera ih se sa posla i slično. Odmah počinje priča o prekopavanju leševa, revidiranju povijesti i slično.
Da, uravo tu povijest koju su pisali ideolozi komunizma treba redivirati jer ona nije istinita. Napisana je tako da osudi sve što je hrvatsko i našem narodu nametne povijesnu krivnju. Upravo tom krivnjom komunisti su pokušavali opravdati potrebu kažnjavanja Hrvata i svoje vlasti nad njima. Četrdeset godina Jugoslavenska diplomacija, koju su velikom većinom činili Srbi i šačica izdajnika vlastitog naroda zadojenih komunizmom, širom svijeta širili su priču o genocidnosti Hrvata služeći se upravo pričom o Jasenovcu.
Kome danas smeta saznavanje prave istine o Jasenovcu, istinene o križnom putu, Bleiburgu i stotinama drugih stratišta hrvatskoga naroda? Smeta preživjelim „antifašistima“ jer razotkriva njihovu odgovornost za stravične zločine koje su počinili.  Treba im izmišljena priča s enormnim brojem stradalihod hrvatske ruke kako bi opravdali svoje stravično zlodjelo. Oni nikada nisu i neće shvatiti da je i jedna žrtva pogubljena bez pravičnog suđenja zločin, a kamoli ogroman broj hrvata zakopanih u stotinama jama diljem Hrvatske, Slovenije i Austrije. Smeta i njihovoj djeci koja su u modernoj i demokratskoj Hrvatskoj dovedena na pozicije vlasti kako bi prikrila zločine svojih otaca.  Još i danas smišljaju ustaške zmije, organiziraju skupove pod komunističkim obilježjima na „lijepim kapama partzankama“ i partizanskim ododrama. Premda je cijeli svijet osudio komunizam i nazvao ga zločinačkim sustavom, takva druženja organiziraju se pod pokroviteljstvom Vlade, a pod krinkom antifašizma.
Upravo zato treba utvrditi istinu o tom vremenu i događanjima.  Nakon dugogodišnjeg istraživanja logora u Jasenovcu, znanstvenici su otkirli mnoge podatke koji govore o komunističkim neistinama vezanim uz ovaj logor, zaključuju organizatori Tribine ‘Istina o Jasenovcu’ i pozivaju da odazivom i sami saznate više.
glasbrotnja.net