Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

petak, 12. lipnja 2015.

HSP Vukovar o izmjeni Statuta grada Vukovara.


Vukovar-tablica-glagoljica
Za dva mjeseca isteći će rok od godinu dana, koji je Ustavni sud RH postavio vukovarskom Gradskom vijeću da izmjeni statut grada, a vezano za uvođenje dvojezičnosti u pojedinim dijelovima grada. Ustavni sud je izričito naglasio da uvođenje dvojezičnosti mora biti u duhu čl.8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.
Uvođenje dvojezičnosti u Vukovar aktualizirano je nakon popisa stanovništva 2011.g. kada je po tom popisu utvrđeno da u Vukovaru živi više od 33% pripadnika srpske nacionalne manjine. Vukovarski HSP smatra da bi se odluka o uvođenju dvojezičnosti morala odgoditi do sljedećeg popisa stanovništva.
Opće je poznato da je na vukovarskim njivama, ruševinama ili jednosobnim stanovima prijavljeno po 10-15 pripadnika srpske nacionalne manjine. Ne smatramo da su prijavljeni s ciljem uvođenja dvojezičnosti nego s namjerom iskorištavanja socijalnih, porodiljnih i drugih davanja u RH, ali su prilikom popisa stanovništa uvedeni kao stanovnici RH i građani Vukovara te smatramo da je taj postotak u Vukovaru znatno niži.
Pitamo sve vukovarske gradske vijećnike u kojim to dijelovima grada srpska nacionalna manjina ima apsolutnu većinu, u kojoj gradskoj četvrti ne žive djeca, roditelji i udovice poginulih branitelja, u kojem dijelu grada ne žive bivši zatočenici srpskih logora koji su prolazili nezamislive torture i gdje u Vukovaru ne žive drugi stradalnici iz Domovinskog rata (vojni i civilni) čiji osjećaji ne bi bili povrijeđeni i gdje bi uvođenje dvojezičnosti bilo u duhu čl.8.
I tko će preuzeti odgovornost ako se na ulicama Vukovara, zbog nepoštivanja čl.8. i nasilnog uvođenja dvojezičnosti, ponove nemili događaji od prije dvije godine.
Zbog svega navedenog, mi u vukovarskoj podružnici HSP-a pozivamo vijećnike u vukovarskom Gradskom vijeću da donesu jedinu ispravnu i logičnu odluku, te se uvođenje dvojezičnosti odgodi do slijedećeg popisa stanovništva.
HRVATSKA STRANKA PRAVA
podružnica Vukovar
Vinko Jozić, predsjednik

Nema komentara:

Objavi komentar