Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

četvrtak, 4. lipnja 2015.

Poručujemo Vesni Teršelić i Zoranu Pusiću distancirajte se vi od projekta velike srbije i četništva.

Documenta i GOLJP alkarima: Distancirajte se od Norca 


Documenta i GOLJP alkarima: Distancirajte se od NorcaIzvor: youtube/screenshot

Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću i Građanski odbor za ljudska prava (GOLJP) pozvali su predsjednicu Republike i predsjednika Vlade da odustanu od pokroviteljstava nad Alkom ako se Viteško alkarsko društvo Sinj (VAD) ne distancira od člana Skupštine VAD-a Mirka Norca, osuđenoga za ratni zločin.
U priopćenju upućenom medijima u srijedu, te dvije udruge podsjećaju da su otvorenim pismom od 24. travnja tražili odustajanje od pokroviteljstava od predsjednice Republike i predsjednika Sabora kao pokrovitelja jubilarne Alke te predsjednika Vlade kao predsjednika Organizacijskog odbora, ako se Viteško alkarsko društvo ne distancira od ratnog zločinca Mirka Norca.

Napominju da je Norac osuđen u dva postupka, a i dalje je počasni član Alkarskoga društva. Također navode da Statut VAD-a propisuje da se odluka o isključenju donosi "ako od redovnog suda ili drugog organa bude pravomoćno osuđen za djelo koje krnji njegov dobar glas".
U današnjem priopćenju Documenta i GOLJP navode kako su iz medija doznali da se Hrvatski sabor obratio VAD-u i primio njihov odgovor. "I dok još uvijek očekujemo reakciju predsjednice Republike i predsjednika Vlade, reakcija Viteškog alkarskog društva na javni prosvjed protiv članstva Mirka Norca u udruzi koja uživa ne samo financijsku, nego i neupitnu simboličku podršku državnih vlasti, svela se na to da osuđeni ratni zločinac Mirko Norac nije počasni nego (valjda obični) član skupštine Društva", kaže se u priopćenju.
Naime, mediji su prošloga tjedna objavili da je predsjednik Sabora Josip Leko tražio od VAD-a očitovanje o statusu Mirka Norca i da je Alkarsko društvo odgovorilo kako Norac nije počasni član niti počasni alkarski vojvoda, već samo član Skupštine Društva od 1994. godine i da to nije protivno Statutu VAD-a.
Documenta i GOLJP u današnjem priopćenju ocjenjuju kako je "sada obznanjeno 'obično' članstvo možda i još upitnije". Ono znači da je Norac ovlašten sudjelovati u svakidašnjemu radu Društva pa, i u upravljanju njime, a očito, ističu te udruge, Viteško alkarsko društvo smatra da "dokazano ubijanje prestravljenih civila" nije nečasno ponašanje u smislu Statuta VAD-a.
"Valja se nadati da će sinjsko alkarsko društvo (kao i politički i crkveni podržavatelji njegove aktivnosti) jednoga dana shvatiti moralnu nedopustivost svojega sadašnjeg postupka. Do tada preostaje tek pokušaj da se od moralno kompetentnih javnih osoba u Hrvatskoj zatraži bojkot priredbe koja, odlukom organizatora da se solidarizira s Mirkom Norcem, zapravo slavi ratni zločin i sramoti Hrvatsku", navodi se u priopćenju koje su potpisali čelnici Documente i GOLJP-a Vesna Teršelič i Zoran Pusić.

Nema komentara:

Objavi komentar