Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

četvrtak, 4. lipnja 2015.

TRIJUMF PRAVAŠA U DELNICAMA: Koalicija HČSP i HSP bez novca i medija “potukla” ljevicu na lokalnim izborima


  • hčsp hsp delnice izbori mjesni odbori koalicija pravaši hdz sdp pgs ivan topić
    Iako se Primorsko-goranska županija do sada smatrala “utvrdom” ljevice, a napose SDP-a, građani Gorskog kotara pokazali su na nedjeljnim izborima u Delnicama da su svoje političko usmjerenje okrenuli prema budućnosti i politici nacionalnog usmjerenja.
    Prošlu nedjelju održani su lokalni izbori za mjesne odbore Grada Delnica, središnjeg mjesta Gorskog kotara. Za izborno iznenađenje pobrinula se delnička pravaška koalicija HČSP i HSPkoja je iza sebe ostavila sve stranke ljevice (SDP, HNS, PGS).
    Ako se iznenađujuće odličnom uspjehu koalicije HČSP/HSP pribroje rezultati HDZ-a, koji je po broju glasova sveukupni pobjednik nedjeljnih izbora, stranke ljevice doslovno su “potučene” do nogu te vlast neće obnašati niti u jednom od pet delničkih mjesnih odbora.
    Ukupni rezultati su sljedeći:
    Mjesni odbor Delnice
    -HDZ: 2 mandata (27%)
    -HČSP/HSP: 2 mandata (22%)
    -SDP: 1 mandat (19%)
    -HNS: 1 mandat (19%)
    -PGS: 1 mandat (13%)
    Mjesni odbor Crni Lug
    SDP: 2 mandata (41%)
    HČSP/HSP: 2 mandata (34%)
    HDZ: 1 mandat (24%)
    Mjesni odbor Lučice
    HDZ: 3 mandata (58%)
    HČSP/HSP: 2 mandata (42%)
    U mjesnom odboru Brod na Kupi pobjedu je odnijela nezavisna lista Davorina Klobučara, dok je u najmanjem delničkom mjesnom odboru Turke HDZ-ova lista dobila 100% ili 28 glasova jer ostale stranke nisu sastavile svoje liste.
    Pobjeda HDZ-a nije toliko ni neočekivana, s obzirom na veliku stranačku infrastrukturu, prisutnost u medijima te novac za kampanju koji je HDZ imao na raspolaganju, no odličan rezultat pravaške koalicije HČSP i HSP malo je tko očekivao, a pogotovo zbog toga što je delnički kraj do sada tradicionalno bio usmjeren prema strankama ljevice.
    Predsjednik delničke podružnice HČSP-a i gradski vijećnik Ivan Topić za Slobodu je otkrio “tajnu” uspjeha. “Za razliku od svih ostalih stranaka, mi smo u kampanji potrošili 0 (nula) kuna. Također, uoči izbora nismo nastupili niti na jednom mediju kao što je to bio slučaj kod ostalih stranaka. Naš rad je kontinuiran od 2013. kada smo ušli u gradsko vijeće, a kroz taj rad Delničani su nas prepoznali kao opciju koja zastupa upravo sve Delničane, a ne samo određene interesne skupine. Također, kako podružnicu HČSP-a u Delnicama čine većinom mladi ljudi, time je naš rad među mladim Delničanima posebno postao prepoznatljiv, a potpora jaka i velika.”
    “Ovo je najbolji uspjeh pravaša u povijesti izbornih procesa na području grada Delnica. Iza nas su ostale parlamentarne stranke s daleko jačim financijama i stranačkom infrastrukturom. S pravom ovaj rezultat možemo proglasiti pobjedom”, zaključio je mladi HČSP-ovac Ivan Topić.
    Ovi su izbori također i pokazatelj koliki je potencijal pravaške političke opcije. Kada se pravaši udruže, birači to odmah nagrađuju svojim povjerenjem. To povjerenje je poruka koju će pravaši morati respektirati u budućnosti ako žele postati politički faktor u lokalnoj, ali i nacionalnoj politici.
    Autor: Sloboda.hr
  • Nema komentara:

    Objavi komentar