Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

utorak, 22. prosinca 2015.

FOTO: Pravaši postavili spomen-ploču Rafaelu Bobanu, ali nije dugo potrajala


 
Snimio Marko Posavec.
Petnaestak članova Autohtone-Hrvatske stranke prava predvođenih predsjednikom Draženom Kelemincem okupilo se pet minuta prije podneva na Florijanskom trgu u centru Koprivnice.
Nedaleko spomenika hrvatskoj slobodi, čija je gradnja trenutno u tijeku, postavili su spomen-ploču ustaškom pukovniku i generalu Hrvatskih obrambenih snaga Rafaelu Ranku Bobanu. Tako su obilježili njegov 108. rođendan, a Keleminec je podsjetio:
Od ’43. do ’45. godine bio je ovdje, živio je ovdje na Florijanskom trgu. Njegov grob se ne zna. Za nas je ovo njegov grob.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Nemam komentara na to, zaista. Ne bih ništa rekla jer svime što bih rekla pridavala bih važnost takvoj osobi. Ne želim ništa komentirati.
Bila je to reakcija gradonačelnice Koprivnice Vesne Želježnjak na događanja na Florijanskom trgu. Spomen ploča Rafaelu Bobanu vrlo je brzo uklonjena s Florijanskog trga. Gradonačelnica nam je rekla da je riječ o zakonskom postupanju gradskih službi.
Sve što radimo, radimo po zakonu. Tijekom današnjeg dana došao je zahtjev za postavljanjem ploče koji mi nismo odobrili. Komunalni redar je pristupio uklanjanju, zajedno s našom policijom, i ta ploča je sada uklonjena. Kazna za fizičke osobe je 500, a za pravne osobe 3.000 kuna, uz troškove uklanjanja. Postupamo isključivo po zakonu.
Ploča je ubrzo nestala. Snimio Marko Posavec.
Ploča je ubrzo nestala. Snimio Marko Posavec.
Inače, policija je A-HSP-u zabranila za danas najavljen javni skup. Policajci u uniformama i civilu pratili su što se događa, a od glasnogovornika Policijske uprave Dražena Laljeka doznajemo da je u tijeku kriminalističko istraživanje. To konkretno znači da je u tijeku utvrđivanje i definiranje svih oblika protupravnih ponašanja zabilježenih na Florijanskom trgu. Moguće je da će Keleminec i njegovo društvo odgovarati za narušavanje javnog reda i mira prema članku 5, koji regulira nedozvoljeno isticanje simbola, tekstova, slika i crteža reproduciranje pjesama i skladbi.
Za podsjetiti je da je Rafael Boban od veljače 1944. godine, nakon preuzimanja od partizana, zapovijedao Koprivnicom. Iz odmazde je u veljači dao strijeljati 10 civila, a u lipnju još četvoricu. „Bobanovci“, kako su zvali ustašku vojsku pod Bobanovim zapovjedništvom, u krvavoj su bitci odbili partizanski napad na Koprivnicu 13. listopada 1944. Boban se 1945. povukao u Austriju te se kod Bleiburga uspio probiti na sigurno. Prema nekim izvorima, poginuo je 1946. upravo u Podravini u borbi protiv partizana, no službenih potvrda o njegovoj sudbini nema.

Nema komentara:

Objavi komentar