Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

subota, 7. siječnja 2017.

HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA. PRAVA I LAŽNA

HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA. PRAVA I LAŽNA

Nije nepoznanica da se Hrvatska Pravoslavna Crkva već godinama bori za priznavanje u republici Hrvatskoj.
No,vjernici i mnogi naši građani  su zbunjeni jer se dva gospodina predstavljaju poglavarima HPC-a.
Objasnit ćemo.
Poglavar HPC-a je Arhiepiskop Andrija Bonifacije. „Njegova“ HPC je priznata od rumunjske, grčke,ukrajinske i ruske pravoslavne crkve.
što može posvjedočiti i dokumentom:

Njihove aktivnosti možete pratiti na njihovoj web stranici : OVDJE
Ili na Facebook profilu Arhiepiskopa (nadbiskupa) Andrije Škulića.
Čovjek koji se lažno predstavlja kao glavni čovjek hrvatskih pravoslavaca , kojih se 17 000 izjasnilo kao Hrvati-pravoslavci je Bugarski pop Aleksandar Radoev Ivanov koji čak nema niti odobren boravak u RH . Kako smo saznali , Bugarin je s lažnim dokumentima pokušao priskrbiti hrvatsku adresu . Izbačen je iz bugarske pravoslavne crkve i pokušava se uhljebiti u Hrvatskoj već duže vrijeme. Čak je neke medije uspio prevariti i instrumentalizirati ih u svoje nakane.
Napominjem da je bugarska pravoslavna crkva sklona  Svetosavskoj , koja ne priznaje RH pa se naziva SRPSKOM PRAVOSLAVNOM CRKVOM 
https://youtu.be/XOTLAtHMaV8 
Mitropolit Porfirije pjeva četničku pjesmu - Šta se ono na Dinari sjaji

MITROPOLIT PORFIRIJE: Hrvatska pravoslavna crkva ne postoji


Eparhijski upravni odbor Eparhije zagrebačko-ljubljanske u Zagrebu dostavio je u četvrtak kasno navečer medijima priopćenje mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija u kojem se kaže da grupacija koja sebe naziva Hrvatskom pravoslavnom crkvom za pravoslavlje ne postoji i da je ona isključivo problem države u Hrvatskoj.
Djelovanje grupacije koja sebe naziva Hrvatskom pravoslavnom crkvom ne vidim kao problem Srpske pravoslavne crkve i Pravoslavne crkve u svijetu, ističe se u priopćenju mitropolita Porfirija i dodaje da ona za pravoslavlje jednostavno ne postoji.
“Takva grupacija je, poznato je, postojala samo u fašističkoj NDH, kada je služila isključivo ostvarivanju genocidnog programa prema srpskom narodu”, kaže se u priopćenju.
Stoga je njihovo djelovanje isključivo problem države, njenog identiteta, načina kako država želi da je dožive njezini građani, ali i kakvu sliku o sebi šalje u Europu i svijet, kaže se u priopćenju mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija.
Hrvatska pravoslavna crkva i Projekt Velebit najavili su jučer da će na Cvjetnom trgu u Zagrebu održati javni obred ‘Veliko posvećivanje vode povodom blagdana Bogojavljanja’, što je predsjednik SNV-a i zastupnik u Saboru Milorad Pupovac ocijenio kao “provokaciju i prijetnju” i kazao da se nada da će nadležni učiniti sve da vjernici bez provokacija i bez pokušaja širenja straha proslave rođenje Kristovo.
Izvor: direktno.hr

Hrvatski nacionalni front 
https://www.youtube.com/watch?v=hB0o1qmJmGg 
Pjesma otpjevana u manastiru Fenek na proslavi manastirske slave.
Autor: Dragan Stanišić
Kompozitor: Goran Krsmanović
Pevaju: djeca iz razreda  učitelja Gorana Krsmanovića
Ceo dan se šetaju po selu
Sve Četnici u novom odelu
Dugačke im i kose i brade
Na kapama sve zlatne kokarde.
Predvodi ih Kalabić Nikola
Njega voze Kralja Petra kola
Borbu vode vojvode četničke
Sve dušmane šalju na bunjište
Oni idu savet da potraže
Od srpskoga Đenerala Draže
Njima Čiča, mudar savet daje
Kako Srpska kolevka da traje.
Hrabra srca oni u boj kreću
Pred ikonom, Bogu pale sveću.
Da pomognu Srpskome narodu
Za Krst časni i zlatnu slobodu.
ref:
Svi četnici idu brat do brata
I slušaju Đujić komandanta,
Svi četnici ljutu bitku biji
Svi se bore za svoju Srbiju.

Preuzeto sa kanala rasaphoto IRP

Nema komentara:

Objavi komentar