Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 3. siječnja 2011.

Don Grubišić: Crkva je korumpirana; don Kaćunko: Hrvatska više i ne postoji


 Don Grubišić: Crkva je korumpirana; don Kaćunko: Hrvatska više i ne postoji

    BLAGOSLOV 'NASUKANOJ NACIJI'

    Don Grubišić: Crkva je korumpirana; don Kaćunko: Hrvatska više i ne postoji

    Adalbert Rebić, don Grubišić i don Kaćunko u svojevrsnoj su novogodišnoj poslanici svatko na svoj način za dnevno.hr vrlo kritički progovorili o hrvatskoj zbilji, hrvatskoj politici, ali i o stanju unutar Crkve.

    Katolički svećenici ovaj će tjedan širom Hrvatske krenuti blagosiljati kuće i stanove, te će pritom od vjernika primati milodare. Što je to, ustvari, blagoslov kuća, kako bi župnici trebali obavljati taj obred, te što bi u svom blagoslovu trebali poručiti hrvatskim vjernicima, ali i cijeloj naciji, upitali smo trojicu uglednih svećenika, čiji se stavovi o blagoslovu kuća, ali i o ulozi Crkve u društvu, itekako razlikuju.
    - Blagoslov kuća trebao bi biti povod da župnik početkom godine obiđe svoje vjernike, da sjedne i upita ih imaju li kakvih problema, te da ih ohrabri i probudi kod njih optimizam. Danas je to posebno važno, jer je u hrvatskom društvu, osim ekonomskog sloma, na djelu i veliki moralni slom koji se najbolje očituje u sveprisutnoj korupciji koja je zahvatila i sam državnivrh. Oni koji bi trebali služiti narodu, nuditi mu optimizam i voditi ga u bolju budućnost, opljačkali su i ogulili svoje stado. Zato je važno i u tako nepovoljnim okolnostima kod vjernika potaknuti nadu i optimizam – istaknuo je na početku razgovora ugledni profesor biblijskih znanosti Adalbert Rebić, koje je govoreći o grijehu političke elite progovorio i o grijehu Crkve u Hrvatskoj.
    I Sanader je dokaz da je Crkva zakazala u odgojnom dijelu
    Očito je da je i Crkva itekako zakazala u odgojnom dijelu. Velika većina hrvatskih političara dolazi iz kršćanskih obitelji, primili su sve sakramente, ali ih to nije spriječilo da posve zanemare osnovna moralna načela koja su trebali usvojiti. Ivo Sanader je, primjerice, bio u sjemeništu, brat mu je svećenik, no njegova je savjest, po svemu sudeći, posve zakazala. Zakazuje nerijetko i predstavnicima klera. Mnogim predstavnicima Crkve u Hrvatskoj veći je grijeh ako momak poljubi djevojku u javnosti, nego ako isti taj mladić nekome otme auto, ili se okoristi na drugi način. Zato bi trebalo stalno ponavljati da je veliki grijeh ukrasti stotinu kuna, ali da je smrtni grijeh ukrasti milijune. A naši političari su, izgleda, posve zaboravili na zapovijed: ne ukradi – kazao je profesor Rebić.
    Dodao je potom da bi predstavnici Crkve stalno trebali isticati važnost uloge obitelji, ali i uloge rada, kao i optimizma koji obično izvire iz oslanjanja na vlastite snage i vlastite mogućnosti.
    Don Grubišić: Stvarnost ne treba uljepšavati, već radikalno mijenjati
    Obitelj je temelj svake nacije, jer iz zdravih obitelji izlaze moralni i pošteni ljudi. Važno je, osim toga, poticati vjernike da i u gradu i u selu iskoriste sve moguće resurse, te da svojim radom stvore nove vrijednosti. Pri tom je važno zadržati optimizam, jer je i unatoč krizi, oslanjanjem na vlastite mogućnosti uvijek moguće pronaći izlaz iz problematičnih situacija – dodao je Rebić, te na kraju zaključio da bi političari, ali i crkveni glavari, uvijek trebali imati na umu da biti na vlasti, ili imati ulogu pastira, znači služiti narodu, a ne vladati njime. Medijima je, pak, poručio da i dalje ukazuju na probleme u društvu, ali da pritom ne raspiruju pesimizam i depresiju.
    Za razliku od profesora Rebića, koji je blago kritizirao Crkvu, don Ivan Grubušić odmah je, i bez imalo okolišanja ispalio rafale kritika prema hrvatskoj političkoj eliti ali i prema katoličkom svećenstvu.
    - Nikakvi propagandni govori i uljepšavanje stvarnosti, na čemu inzistiraju političari, ali i katolički svećenici, neće riješiti probleme u koje je Hrvatska upala. U Hrvatskoj hitno treba izazvati radikalne političke promjene, jer samo radikalni potezi mogu spasiti naciju koja je danas bolesna i kojoj prijeti izumiranje. Zato se ne slažem s onima koji tvrde da narodu treba govoriti da stvarnost nije tako crna, kad ona doista jest takva. Bolesni smo i depresivni, apstiniramo od izbora i ne činimo ništa da promijenimo katastrofalnu situaciju u koju su nas dovele političke elite. Hrvatski je brod nasukan, te da je za to kriva posada broda. Hrvatska je moralna močvara, a toj močvari ne može pomoći miris tamjana, kako bi to neki krugovi u Crkvi željeli. Zato i tvrdim da je za Hrvatsku najopasnija koalicija Crkve i zna se koje stranke, koalicija koja nam je nanijela toliko zla – podvlači don Ivan Grubišić, te pojašnjava da misli na pakt HDZ-a i crkvenih velikodostojnika, pakt koji je prema njegovim riječima nastao kao posljedica povlastica koje je HDZ-ova vlast udijelila Katoličkoj crkvi.
    Blagoslov kuća je poganski običaj
    - Crkva je umočila prste u pekmez jer iz proračuna dobiva velik novac, a da nikome pritom ne polaže račune. To znači da je i Crkva korumpirana. A budući da su pastiri korumpirani, nije ni čudo da je stado obezglavljeno i da juri u vlastitu propast. Zato Crkvi želim da povrati svoj moralni autoritet, te da bude opet vjerodostojna – istaknuo je don Grubišić. Dodao je potom da se ne slaže s onima koji govore da mediji ne bi trebali toliko govoriti o problemima u društvu.
    - Mediji moraju pisati korupciji i o ostalim problemima u društvu, jer se samo tako problemi mogu rješavati. Nisu, dakle, mediji krivi što nam je stvarnost takva kakva jest – dodaje don Grubišić, koji je na kraju zaključio da je blagoslov kuća po njegovu mišljenju poganski običaj, koji nema veze s izvornim kršćanstvom i kojega katolički svećenici ne bi trebali obavljati.
    - Bog je sve stvorio, što znači da svećenici ne trebaju blagosiljati kuće. Blagoslov kuća je, nažalost, povezan s uzimanjem novca. Vjernike zato blagosiljam samo na misi, a u kuće im ne odlazim – zaključio je don Grubišić.
    Don Kaćunko: Crkva se treba trgnuti i početi vikati
    Vrlo radikalno razmišljanje, ali posve drugačije od Grubišićevog, ponudio je don Anđelko Kaćunko, svećenik poznat po svom blogu i brojnim vrlo otvorenim, često i kontraverznim, javnim istupima
    - Nisam političar ni diplomat pa mogu govoriti istinu. Dakle, državi Hrvatskoj na početku ove godine nemam što poželjeti, jer ona više i ne postoji. Svi stupovi suvereniteta preneseni su na nadnacionalnu razinu - u Bruxelles ili nekamo u neku "piramidu", svejedno. Zato hrvatskim političarima mogu poželjeti samo da nastave uspješno igrati svoju ulogu, ali s najozbiljnijom mišlju da će jednom za sve odgovarati u "Božjem Remetincu" na
    Posljednjem tribunalu – istaknuo je don Kaćunko, koji se ne slaže s tezom da je hrvatsko društvo bolesno.
    - Budući da je većina medija u Hrvatskoj u stranom vlasništvu, odnosno. u rukama korporacija kojima je božanstvo Profit, sve to je obična gadna propaganda. Cilj je u hrvatskom narodu ubiti ponos, zajedništvo i optimizam kako bi ga se lakše dovelo u status robe i roba Novog svjetskog poretka, a Hrvatsku učinilo "regionom" čije će resurse iskorištavati upravo te korporacije. Zato se Crkva se u Hrvatskoj - in capite et in membris! - treba trgnuti i početi "vikati", jer je dosadašnja šutnja u nebo vapijući propust. Ovo je trenutak proročkog govora u Stepinčevu stilu. Sve drugo je izdaja. Treba narod upoznati s namjerama "vučjih čopora" koji nas već razdiru, i jačati vjeru u Krista, koji jedini može biti temelj za naš novi "duhovni PZO" - ponos, zajedništvo i optimizam – zaključio je don Kaćunko.

    Nema komentara:

    Objavi komentar