Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

subota, 23. travnja 2011.

Braćo Hrvati u Berlinu HVALA , bili ste uz Hrvatsku 91-e a sada ste i 2011 uz Hrvatsku!

1000 Berlinskih Hrvata prosvjedovalo pred njemačkim MVP protiv presude Den Haaga


20. travnja 2011.god. je u glavnom gradu Njemačke pred Ministarstvom vanjskih poslova održana demonstracija protiv presude Den Haaga, na kojoj su sudjelovali oko 1000 berlinskih Hrvata, među kojima je bio veliki broj mladih.
Na prosvjed je pozvao Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj u suradnji sa velikim brojem hrvatskih udruga Berlina. Okupljeni prosvjednici su nosili hrvatska obilježja, zastave i parole, koje pozivaju na pravednost, osuđuju haašku presudu i kritiziraju britansku politiku protiv Hrvatske.

Prosvjed je protekao mirno i dostojanstveno, uz govore, glazbu i hrvatsku himnu. Organizatori su ispred zgrade MVP Njemačke dijelili priopćenje, u kojem se ukazuje i na demonstracije Hrvata od New Yorka do Melbourna. U priopćenju HSKNj-a naglašeno je kako u Njemačkoj živi 400.000 ljudi s hrvatskim korijenima, koji su odlično integrirani u njemačko društvo i koji u pozitivnom duhu žele protestirati protiv nepravedne odluke. Naglašeno je, da se ne demonstrira protiv Njemačke ili njemačke politike, nego se želi potaknuti i Njemačku da se zauzme za pravedno traženje istine.

Predsjednik HSKNj-a Mijo Marić je rekao: „Zahvaljujem svima, koji su danas ovdje. Ova današnja akcija nije jedina i neće biti zadnja. Zajedno sa Hrvatima diljem Njemačke su u pripremi daljnje protestne akcije. Molimo sada već za vašu podršku za naše buduće akcije. Cilj mora biti da svijet, Europa i Njemačka vide da je granica prekoračena i da hrvatski narod, koji je dosta toga morao pretrpiti, nakon 20 godina opet osjeća potrebu izaći na ulice.” Suorganizator prosvjeda HČSP BiH je pročitao izjavu, u kojoj se upozorava na nepravednosti prema hrvatskom narodu u BiH, što je bio daljnji motiv za ove prosvjede.







Nema komentara:

Objavi komentar