Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

petak, 24. lipnja 2011.

Čelnici EU podržali završetak pregovora s RH do kraja mjeseca



Službena objava toga dijela zaključaka summita EU najavljena je za oko 16 sati





Šefovi država i vlada EU 27 na prijepodnevnom su dijelu drugoga dana dvodnevnoga sastanka Europskoga vijeća prihvatili zaključak da se pristupni pregovori s Hrvatskom zaključe do kraja ovoga mjeseca, s ciljem potpisivanja pristupnoga ugovora do kraja ove godine, potvrdio je francuski diplomatski izvor u Bruxellesu.
Službena objava toga dijela zaključaka summita EU najavljena je za oko 16 sati, na zajedničkoj konferenciji za novinare premijerke Jadranke Kosor, predsjednika EV-a Hermana van Rompuya, predsjednika Europske komisije Josea Manuela Duraa Barrosa i mađarskoga premijera Viktora Orbana.
Austrijski parlamentarci o završnici hrvatskih pregovora s EU
Hrvatska će od sredine 2013. biti članica EU-a“, rekao je austrijski potkancelar i ministra vanjskih poslova Michael Spindelegger u srijedu na sjednici Glavnog odbora za Europsku uniju austrijskog Parlamenta u Beču.
Govoreći o pregovaračkoj završnici Europske unije s Hrvatskom, Spindellegger je razložio mogući hodogram ulaska naše zemlje u Uniju, iz austrijskog kuta gledanja.
„Može se polaziti od toga da će pregovori biti zaključeni 30. lipnja, već u jesen ili do kraja godine moglo bi doći do potpisivanja ugovora i započeti se s ratifikacijskim procesom“, ustvrdio je austrijski potkancelar i čelnik Narodne stranke (ÖVP).
Osvrnuvši se na europske ambicije ostalih zemalja Zapadnog Balkana Spindelegger je rekao kako su Srbija, Crna Gora i Makedonija „na dobrom putu“.
Vanjskopolitički glasnogovornik ÖVP-a, bivši austrijski kancelar Wolfgang Schüssel je rekao kako ulazak Hrvatske u EU znači „zeleno svijetlo za cijelu regiju“. Izrazio je uvjerenje da će Balkanska regija biti zadovoljna tek kad će velike države s tog područja pripadati EU.
Šef Kluba zastupnika ÖVP-a Karlheinz Kopf je istakao veliki doprinos bivše austrijske ministrice vanjskih poslova Ursule Plassnik u hrvatskom približavanju EU.
Čelnik ultradesničarske Slobodarske stranke (FPÖ) Heinz - Christian Strache je zatražio da se nuklearka Krško kao tema uključi u pregovaračku završnicu EU s Hrvatskom.
Spindelegger mu je odgovorio da za to nema potrebe, jer je Hrvatska vlasnica samo polovice NE Krško, koje se nalazi u Sloveniji koja je članica EU, pa će stoga biti kao i sve ostale europske nuklearke podvrgnuto obveznom Unijinom „stres-testu“.(sh)

Nema komentara:

Objavi komentar