Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 20. lipnja 2011.

HRVATI U BEČU PROSVJEDOVALI ZBOG PRESUDE GOTOVINI I MARKAČU


OKO 400 iseljenih Hrvata, prema procjeni bečke policije, u glavnom gradu Austrije prosvjedovalo je protiv haške presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Skup je započeo intoniranjem hrvatske himne, a održana je i minuta šutnje za stradale branitelje.

Prosvjed je prošao mirno i dostojanstveno, bez ikakvih incidenata. Predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i sport, koja je organizirala prosvjed, Miroslav Piplica poručio je da je presuda Haškog suda nepravedna i da Oluja nije bila udruženi zločinački pothvat već legitimna vojna akcija kojom je oslobođen hrvatski teritorij.

Antu Gotovinu prosvjednici su proglasili najzaslužnijim za stvaranjem Republike Hrvatske, te zatražili od Haškog suda da još jednom preispita presudu. Od hrvatskih političkih lidera zatražili su da u žalbenom postupku preuzmu odgovornost za obranu hrvatskih generala.





U nedjelju popodne na glavnom bečkog trgu Stephansplatz održan je miran prosvjed iseljenih Hrvata, na kojem su izrazili svoje neslaganje s haaškom presudom generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, tražeći od međunarodne javnosti da se preispitaju sve okolnosti pod kojima su donesene presude u Haagu. Prosvjedni skup protekao je u mirnoj i dostojanstvenoj atmosferi, uz izvođenje hrvatske himne te minute šutnje za sve žrtve Domovinskog rata.

Na prosvjedu se, po navodima policije, okupilo oko 400 prosvjednika (organizator tvrdi da ih je bilo dvostruko više), uglavnom veliki broj mladih hrvatskih iseljenika prve i druge generacije, ali i onih starijih, koji su prije 20-tak godina na istom mjestu sudjelovali u prosvjedima kojima se tražila slobodna i samostalna Hrvatska i na kojima se osuđivala srpska agresija na Hrvatsku.
Organizator prosvjeda bila je Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i šport (AHZ) u Beču na čelu s predsjednikom Miroslavom Piplicom.
- Haaška presuda je nepravedna i neodrživa, hrvatski generali nisu krivi za zločine koji im se nameću, oni su samo branili svoju domovinu koja je bila napadnuta i žrtva u nametnutom ratu, rekao je Piplica istaknuvši: Oluja nije bila nikakav udruženi zločinački pothvat već legitimna vojna akcija, kojom je ne samo vraćen hrvatski teritorij, već su spriječene još veće ratne strahote u Hrvatskoj i u BiH“.
Zatražio je da Haaški sud (ICTY) za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji još jednom preispita i donese pravednu presudu za hrvatske generale.
- Knin je navodno prekomjerno granatiran, a svjedoci smo da je operacija trajala 48 sati i da su granatirani samo vojni ciljevi, rekao je Piplica upitavši zašto nikoga ne zanima nekoga da li su Vukovar i ostali brojni hrvatski gradovi i sela također prekomjerno granatirani.
Piplica je u svom govoru istaknuo kako hrvatski generali imaju punu potporu i zahvalnost iseljenih i domovinskih Hrvata te je s bečkog skupa pozvao hrvatski politički vrh da preuzme odgovornost za obranu hrvatskih generala u daljnjem postupku.
- Najzaslužniji za stvaranje Hrvatske države su hrvatski branitelji a najslavniji vojskovođa u Domovinskom ratu je general Ante Gotovina, lisice na njegovim rukama ujedno su i lisice na našim rukama i dostojanstvu Domovinskog rata i hrvatskog naroda, poručio je predsjednik AHZ-a. Napomenuo je da „ako Europa želi biti jedinstvena i Hrvatska dio te Europe, onda u toj Europi trebaju svi biti jednaki pred pravdom“.
Poruka koja je prevladavala na prosvjednom skupu u Beču je bila "Tražimo pravednu presudu za generale Gotovinu i Markača".

Nema komentara:

Objavi komentar