Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 20. lipnja 2011.

Uhićeni Đuro Brodarac i Vladimir Milanković


Za ratne zločine na sisačkom području počinjene 1991. godine policija je jutros uhitila Đuru Brodarca, bivšeg župana i načelnika Policijske uprave Sisačko - moslavačke, Vladimira Milankovića - ratnog zapovjednika specijalne policije u Sisku, te Dragu Bošnjaka, bivšeg pripadnika sisačke paravojne jedinice Vukovi. Upravo se članove te jedinice ranije spominjalo kao izvršitelje najvećeg broja ubojstva tijekom 1991. godine. Milanković i Bošnjak uhićeni su jutros oko 7.30 sati u svojim domovima u Sisku, a Đuro Brodarac u vikendici na zadarskom području.
- Mogu samo potvrditi da je policija kod mene zbog istrage, rekao nam je telefonski Đuro Brodarac kad smo ga oko devet sati kontaktirali na mobitel. U tim trenucima u tijeku je bila pretraga njegove vikendice u Turnju.


U Turnju kod Biograda mještani još nisu čuli za uhićenje Đure Brodarca. Kako su nam rekli članovi Brodarčeve obitelji on je u Turnju od subote. Dodali su da kuća u centru mjesta ne glasi na ime Đure Brodarca. Također nam je rečeno kako se čeka da policija napravi pretres kuće u kojoj se nalazio te da će nakon toga biti sproveden u istražni centar u Osijeku. Tvrde da je Brodarac još uvijek u kući i da je policija prema njemu korektna. Oko 10 sati su, kako nam je rečeno, stigli i istražitelji za ratne zločine.

Prema službenim podacima, a i ranijim navodima Đure Brodarca, policija je 1991. godine registrirala 40-ak ubojstava Srba sa sisačkog područja, no do prije dvije godine niti jedan slučaj nije bio stigao pred sud. O broju ubijenih Srba u Sisku postoje različiti podaci, no riječ zasigurno o više desetaka civila koji su odvedeni iz svojih domova na početku Domovinskog rata, te zatim ubijani, i najčešće bacani u rijeku Savu. Kao mjesto egzekucija najviše se spominjala privremena vojarna ORA u sisačkom Galdovu i još neki vojni objekti.
Uhićeni su na putu za Osijek, jer istragu provodi osječki Županijski sud, na temelju odluke da se ratni zločini procesuiraju na samo četiri suda u Hrvatskoj. Iz ravnateljstva policije najavili su priopćenje.

Ispred obiteljske kuće Đure Brodarca u Vurotu, kod Siska, zatekli smo samo dva djelatnika policije koji čuvaju objekt. Suprugu uhićenog Milankovića zatekli smo ispred njihova stana u centru Siska, a o uhićenju supruga nije željela ništa komentirati.
www.vecernji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar