Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

četvrtak, 23. lipnja 2011.

Ivo Josipović: Moje poštivanje partizanskih boraca neće nikada prestati

U šumi Brezovici pokraj Siska svečano je obilježen Dan antifašističke borbe i 66. obljetnica pobjede nad fašizmom. Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović položio je vijenac ispred spomenika prvom partizanskom odredu u Brezovici.
Vijenac je položilo i izaslanstvo Sabora predvođeno potpredsjednikom Josipom Friščićem te izaslanstvo Vlade predvođeno potpredsjednikom i ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Gordanom Jandrokovićem.

Potom je vijenac položilo izaslanstvo Oružanih snaga RH te veleposlanik Ukrajine u RH u ime antifašističke koalicije u Drugom svjetskom ratu.

Vijenac je položilo i izaslanstvo grada Zagreba, Sisačko-moslavačke županije, izaslanstvo Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske te izaslanstvo Srpskog narodnog vijeća na čelu s Miloradom Pupovcem.

U govoru predsjednik Josipović rekao je da je pogled u antifašističku prošlost zapravo pogled u budućnost. Kritizirao je, kako je rekao, virtualni antifašizam koji ne poštuje partizansku prošlost. Naglasio je da antifašizma nema bez partizanskog pokreta. Izrazio je zadovoljstvo obnovom partiizanskih spomenika te dodao da njegovo poštovanje partizanskih boraca neće nikada prestati.
Nakon završetka prigodnih govora predsjednik Josipović uručio je odličja istaknutim i zaslužnim antifašističkim borcima i anatifašistima, javljaju agencije. 

Nema komentara:

Objavi komentar