Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 20. lipnja 2011.

Na Zavodu za kriminalistiku i sudsku medicinu u Zagrebu danas su identificirani posmrtni ostaci 11 osoba među kojima su trojica branitelja.

Identifikaciji posmrtnih ostataka žrtava iz Domovinskog rata ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji te posmrtnih ostataka preuzetih iz Srbije nazočila je i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.
Ekshumirani iz Novog Sada i Beograda
Ona je izvijestila kako su posmrtni ostaci osam osoba pronađeni u Srbiji te po dogovoru s predstavnicima srbijanskog povjerenstva za nestale osobe preuzeti 7. ožujka 2007. Riječ je o posmrtnim ostatcima pet osoba ekshumiranih na groblju u Novom Sadu te triju osoba ekshumiranih na beogradskom groblju Nova Bežanija.
Potpredsjednica Kosor istaknula je kako će se potraga za zatočenim i nestalim osobama u Domovinskom ratu ubrzati, napomenuvši kako je to i najvažnije humanitarno pitanje u svim pregovorima s mjerodavnim srbijanskim tijelima, priopćeno je iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.
Kosor je nadalje rekla kako su danas identificirani posmrtni ostatci jedne osobe ekshumirane iz masovne grobnice na Ovčari, iz koje je ekshumirano ukupno 200 žrtava. Također su identificirani i posmrtni ostatci jedne osobe ekshumirane iz masovne grobnice na Novom groblju u Vukovaru, pa su od 938 osoba ekshumiranih iz te grobnice, uključivo današnju identifikaciju, pozitivno identificirani posmrtni ostatci 805 osoba. Posmrtni ostatci jedne osobe ekshumirani su iz pojedinačne grobnice u Erdutu.
Potpredsjednica Kosor rekla je kako je od jedanaest danas identificiranih osoba za šest osoba pri Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti bio pokrenut postupak traženja, a pet je iz skupine poginulih. Tako je sada na popisu zatočenih i nestalih branitelja i civila iz Domovinskog rata 1116 osoba, rekla je Kosor te najavila da uskoro počinju nova pokusna iskapanja. (Hina)

Nema komentara:

Objavi komentar