Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 20. lipnja 2011.

Ratni zločinac Vučurević na slobodi

Vučurević na slobodi
Božidar Vučurević
Razaranje Dubrovnika
Ratnom gradonačelniku Trebinja Božidaru Vučureviću ukinut je pritvor i pušten je da se brani sa slobode u nastavku ekstradicijskog postupka koji je protiv njega pokrenut prema zahtjevima za izručenje Hrvatske i BiH, objavio je Viši sud u Beogradu.

Vučurević je u pritvoru bio dva i pol mjeseca. Istražni sudac zabranio mu je napuštanje teritorija Srbije, a sudu se mora javljati svaki ponedjeljak i četvrtak. Upozoren je da će ponovno u pritvor prekrši li zabranu suda ili se ne javi u određeno vrijeme. Nema putovnicu, a osobna iskaznica mu je oduzeta.

Sud još nije odlučio o hrvatskom i bosansko-hercegovačkom zahtjevu za izručenje. Istražni sudac je 26. svibnja tražio od BiH i Hrvatske nužnu dokumentaciju, ali ona još nije dostavljena. Sudac je objema državama ostavio rok od 30 dana za dostavljanje tražene dokumentacije.

Žalbeni sud u Beogradu ukinuo je sredinom svibnja odluke višeg suda u Šapcu o izručenju i produženju pritvora Božidaru Vučureviću jer smatra da nije bio stvarno nadležan za odlučivanje. Kao isključivo nadležan proglašen je odjel za ratne zločine višega suda u Beogradu i on treba odlučiti o zahtjevima za izručenje. Nakon te odluke Vučurević je iz pritvora u Šapcu prebačen u Okružni zatvor u Beogradu iz kojega je u petak pušten.

Poslije odluke beogradskog suda o zahtjevu za izručenje konačnu odluku donijet će srbijanska ministrica pravosuđa Snežana Malović.

Vučerević je uhićen 4. travnja na graničnom prelazu Karakaju u Malom Zvorniku, na temelju tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska zbog ratnih zločina počinjenih tijekom topničkog gađanja Dubrovnika, a tjedan dana poslije Hrvatska je podnijela i zahtjev za izručenje.

I Ministarstvo pravosuđa BiH zatražilo je Vučurevićevo izručenje jer se protiv njega vodi istraga zbog ratnih zločina u Trebinju.

Vučurević ima državljanstvo Bosne i Hercegovine, a 2008. podnio je srbijanskom konzulatu u Bosni Hercegovini zahtjev za srpsko državljanstvo, ali ga nije dobio. Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini mogao bi biti izručen u skladu s odredbama Europske konvencije o ekstradiciji.

Prema optužnici, Vučurevića se u Hrvatskoj tereti za bombardiranje Dubrovnika početkom 90-ih godina, u vrijeme kada je bio na dužnosti gradonačelnika Trebinja. Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podignulo je u listopadu 2008. optužnicu protiv Vučurevića zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva na dubrovačkom području i uništavanja kulturnih i povijesnih spomenika između 1991. i 1995.

Nema komentara:

Objavi komentar