Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

petak, 17. lipnja 2011.

Odredba o djelovanju Glavnog Ustaškog Stana donešena od strane Poglavnika: U smislu točke 3. i 13. ustaškoga Ustava, odredjujem:

Odredba o GUS-u

1. Glavni Ustaški Stan nastavlja u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj svoje djelovanje, propisano mu ustaškim Ustavom.
2. Dosadanji Ustaški Stožer u Zagrebu djelovati će od sada kao ustaški Stožer za Veliku Župu Prigorje. Stavlja mu se napose u dužnost, da u sporazumu sa Poglavnim pobočnikom za organizatorne poslove, u što kraćem roku učini sve potrebno za provedbu ustaških organizacija toga Stožera.
3. Ustaški Stožer u Zagrebu dostaviti će Glavnom Ustaškom Stanu izvještaj o sadanjem stanju organizacije, popis svih do sada imenovanih ustaških povjerenika u državi Hrvatskoj, te će obavijestiti sve stožere i stožerne ispostave u Hrvatskoj kao i posebne ustaške povjerenike u zemlji, da se od sada izravno obraćaju na Glavni Ustaški Stan, pobočniku za organizatorne poslove.
4. Bojnice ustaške Vojnice smještene u Zagrebačkom Zboru, prelaze ovim pod zapovjedništvo i skrb zapovjedništva Ustaške Vojnice.
5. Uz ured poglavnog pobočnika za organizatorne poslove, osnivaju se u Glavnom Ustaškom Stanu još i uredi: Blagajna G. U. S-a, Osobni Ured, Ured vojno-stručnog izvjestitelja G. U. S-a, te Opskrbni ustaško-vojni ured Glavnog Ustaškog Stana.
6. Na čelu pojedinih Ureda Glavnog Ustaškog Stana postavljaju se poglavni pobočnici ili povjerenici Glavnog Ustaškog Stana, koji će povjerene im dužnosti voditi u smislu ustaških propisa i prema posebnim uputama.
Za Dom Spremni!
Dano u Glavnom Ustaškom Stanu.
Poglavnik: Dr. AntePavelić, v. r.

Nema komentara:

Objavi komentar