Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

petak, 17. lipnja 2011.

Odredba o uskladbi rada Ustaškog Pokreta sa državnim vlastima.

Uskladba UP-a i Države


I.
U smislu ustaških načela i ustaškoga Ustava zadaća je ustaškoga pokreta brinuti se, da u hrvatskoj državi uvijek i svugdje vlada samo hrvatski narod, te da on bude potpuni gospodar svih stvarnih i duhovnih dobara u svojoj zemlji.
II.
1.Za postignuće gornje svrhe povjerava se ustaškom pokretu, da na onim područjima države, gdje još nije potpuno organizirana državna vlast preko ustaških povjerenika provede organizaciju cjelokupne državne vlasti.
2. Taj nadzor imade svrhu, da se u području mjesnih upravnih vlasti sve zakonske odredbe i naredbe nadležnih ministarstava izvršuju i provadjaju u potpunoj suglasnosti sa slovom i duhom ustaških načela, te u skladu s narodnom i državnom politikom, izraženom u tim načelima.
3. Nadzorni organi ustaškog pokreta imaju dužnost svaku neurednost ili štetnost u izvršivanju državne vlasti odmah javiti glavnom
ustaškom stanu i nadležnom ministarstvu, a tek u najhitnijim i neodgodivim slučajevima, u kojima bi mogla nastati nenaknadiva šteta za hrvatski narod i za hrvatsku državu, na čast naroda i ugled državne vlasti — mogu i sami izravno poduzeti potrebite korake uz istovremenu prijavu i opravdanje glavnom ustaškom stanu i nadležnom ministarstvu, a sve to pod odgovornošću sa najtežim posljedicama položene ustaške prisege.
4. Ovu navedenu ustašku dužnost imadu vršiti ustaški logornici i tabornici, koji su propisno imenovani po ustaškim propisima odnosno po odredbi Poglavnikovoj za to napose imenovani ustaški povjerenici, a u svakom slučaju proviđjeni otvorenom ustaškom pismenom zapovjedili.
III
Ova odredba stupa na snagu danom objelodanjenja u »Narodnim Novinama«.
Za Dom spremni!
Dano u glavnom ustaškom stanu, 29. travnja 1941.
Poglavnik:
Dr. ANTE PAVELIĆ, v. r.
Broj: 65-Z. p.-1941

Nema komentara:

Objavi komentar