Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

utorak, 7. lipnja 2011.

Prošlo je 18 godina otkad nema DraženaE-mailIspisPDF
drazen_petrovic

Na današnji dan prije 18 godina hrvatski, ali i svjetski sport izgubio je svog velikana. U Njemačkoj je 7. lipnja 1993. godine na autocesti život izgubio nikad prežaljeni Dražen Petrović

U naponu svoje igračke karijere u svojoj 29. godini na današnji dan prije 18 godina na autocesti u Njemačkoj u stravičnoj prometnoj nesreći Dražen Petrović je izgubio život. I danas nakon toliko godina teško je povjerovati da među nama nema tog košarkaškog genija kojem se divio cijeli svijet.

A divio mu se jer je bio pravo oličenje sportaša. Prvi je dolazio na treninge, zadnji je odlazio tražeći dodatne treninge. I to sve s ciljem da bude najbolji. I to mu je uspjelo. I u Šibenci, i Ciboni i u madridskom Realu. Bez obzira što se borio s minutažom u NBA bio je najbolji i tamo u klubovima gdje je igrao. I u Portlandu, a pogotovo u New Jerseyju. O reprezentaciji, što bivše Jugoslavije, što Hrvatske ne treba ni govoriti. Tamo je bio uvjerljivo najbolji i pravi vođa.

'Ne znam može li se uopće riječima opisati što je Dražen značio ovome klubu, emocionalno, fizički i na ostale načine. Svi ćemo zauvijek pamtiti ono što smo upravo vidjeli na ekranu, taj osmijeh, taj osjećaj, taj natjecateljski duh, i sa stanovišta košarke izbačaj lopte prema košu. Nikad ga nećemo zaboraviti', kazao je njegov trener u Netsima Chuck Daly na ceremoniji ispraćaja košarkaškog Mozarta.

Iako je već prošlo dosta godina, sjećanja na njega ne blijede. Neki novi klinci koji se nisu ni rodili kada je Dražen poginuo znaju tko je bio on. Njegov muzej u Zagrebu pohode stari i mladi, sve kako bi odali počast jednom od najvećih sportaša kojeg je Hrvatska ikad dala te kako bi dobili jasnu poruku kako se radom i zalaganjem, ali i skromnošću mogu napraviti planetarno velike stvari.
tportal.hr

Nema komentara:

Objavi komentar