Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

nedjelja, 28. rujna 2014.

Hrvatski branitelji nemaju ni spomenice ni riješene statuse a "anifašistima" se dodjeljuje red Hrvatskog pletera SRAMOTA !

Antifašisti odlikovani Redom Hrvatskog pleteraPDFIspisE-mail
Na temelju odredbe članka 98. stavka 5. Ustava Republike Hrvatske (»Narodne novine«, broj 56/90, 135/97, 113/00, 28/01, 76/10 i 05/14 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske) i članaka 2., 3. i 21. Zakona o odlikovanjima i priznanjima Republike Hrvatske (»Narodne novine«, broj 20/95, 57/06 i 141/06), a na prijedlog Državnog povjereništva za odlikovanja i priznanja, Predsjednik RH, Ivo Josipović donio je odluku o odlikovanju.
Redom Hrvatskog pletera, za osobit doprinos antifašističkim temeljima Republike Hrvatske, a u prigodi 73. obljetnice ustanka naroda Hrvatske i 69. obljetnice pobjede nad fašizmom, odlikovani su
1. BRANKO (Đuro) ČANKOVIĆ
2. ZVONKO (Stjepan) GOLUB
3. KATA (Milan) HOLJEVAC
4. GABRIEL (Pero) MALOVIĆ
5. MLADEN (Franjo) MATIJAŠEC
6. PETAR (Marko) RAIĆ
7. KATICA (Đuro) SEDMAK
8. DINKO (Šime) TAMARUT.
Na fotografiji su odlikovani antifašisti s predsjednikom SABA RH Franjom Habulinom. Stara gradska vjećnica, Zagreb, 5. rujna 2014. godine.

Izvor: https://freedom.crolex.net/7/71649/

Nema komentara:

Objavi komentar