Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

nedjelja, 28. rujna 2014.

Priopćenje u povodu oštećenja spomenika IX. bojne HOS SAVEZ ANTIFAŠISTIČKIH BORACA I ANTIFAŠISTA RH

Priopćenje u povodu oštećenja spomenika IX. bojne HOS-aPDFIspisE-mail
Osuđujemo oštećenje crvenom bojom spomenika poginulim pripadnicima IX. bojne, HOS-a, u ulici R. Boškovića, jer je atak na bilo koji spomenik ili spomen-obilježje akt necivilizacijskog ponašanja i vandalski čin. Svaki je spomenik, ma tko što mislio, sjećanje na povijest i putokaz ili opomena generacijama koje dolaze. Zato posebno suosjećamo s obiteljima – majkama, očevima braćom i sestrama branitelja, poginulih za slobodu Hrvatske, koji ih oplakuju. Zato se pridružujemo i zahtjevu da se krivci pronađu i odgovarajuće sankcioniraju.
Ovom prilikom, međutim, moramo podsjetiti da su od osamostaljenja Republike Hrvatske na području Splitsko-dalmatinske županije, a posebno u gradu Splitu, porušeni, devastirani i oštećeni deseci spomenika i spomen-obilježja, koji su podsjećali na poginule, strijeljane i umorene žrtve fašističkog terora u NOR-u. I obitelji potomaka poginulih boraca NOR-a i žrtava fašizma, zbog tih strašnih vandalskih čina, plaču još uvijek, u sebi, ne jednu suzu nego ocean suza. Ni za taj strašan kulturocid nitko, do sada nije odgovarao.
Zato osuđujemo i nepromišljenu optužbu izvjesnog branitelja javno iznesenu u povodu oštećenja spomenika IX. bojnoj: „da su to učinila djeca onih koji su nedavno pjevali Oj Mosore, Mosore…“. Ova poznata rodoljubna pjesma Jure Kaštelana bila je objava početka slavnog partizanskog otpora fašističkom okupatoru i poziv antifašistima da se uključe u borbu za slobodu svoga naroda. Utoliko je iznesena optužba, ne samo prejudiciranje krivnje, ona je zločesta i poziva na linč, što niti jedan razuman čovjek ne može prihvatiti.
Krajnje je vrijeme da se uozbiljimo i da postanemo humanisti i da shvatimo da je suza svake majke za poginule sinove i kćeri za slobodu Hrvatske nepresušni ocean tuge i boli. Dok to ne postignemo, narod Hrvatske bit će u sadašnjosti i budućnosti suočen s novim nesrećama.
Zato vjerujemo da će naš prijedlog Gradskom vijeću Grada Splita, da se na postament štandarca na Narodnom trgu dopiše i jedan od najznačajnijih datuma u povijesti Splita - 26. listopada 1944. - Dan oslobođenja Splita od fašističkih okupatora, kao izraz pijeteta prema djedovima i bakama, majkama i očevima hrvatskih rodoljuba i branitelja, biti prihvaćen.
Udruga antifašista i antifašističkih boraca Grada Splita
Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Županije splitsko-dalmatinske
Prof. emeritus dr. sc. Josip Milat v.r.
Krešimir Sršen, prof.v.r.
U Splitu, 25. rujna 2014.

Nema komentara:

Objavi komentar