Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

četvrtak, 25. rujna 2014.


Policija osiguravala susret Kupa između Vuteksa i Osijeka

Utakmica je igrana na stadionu Vuteks Sloge, koji u Vukovaru slovi za klub srpske nacionalne manjine iako u njemu igraju igrači i drugih nacionalnosti.
Policija osiguravala susret Kupa između Vuteksa i Osijeka
Foto: Branimir Bradarić
Pobjedom nad momčadi vukovarske Vuteks Sloge osječki prvoligaš plasirao se u 1/8 finala Kupa RH. Igrači NK Osijeka su u Vukovaru, golovima Šorše (46 i 65 minut) te Jonjića (75) bili bolji od Vukovaraca koji se natječu u Regionalnoj ligi.
Pitanje pobjednika niti u jednom trenutku nije bilo upitno iako su se igrači Tomislava Rukavine morali dobro oznojiti kako bi ostvarili zacrtani cilj. Naime, unatoč terenskoj premoći prvo poluvrijeme završilo je bez golova pa čak i bez ijedne izglednije prilike za gol sa obje strane.
Stvari u drugom poluvremenu ubrzo dolaze na svoje mjesto pa Osijek bez većih problema utakmicu privodi kraju. Imali su osječani još nekoliko izglednih prilika u drugom poluvremenu ali ih nisu iskoristili.
Niti domaći, koji su se 90 minuta branili, nisu bili bezopasni pa su u dva navrata, prekoGorana Šekuljice, za malo izjednačili. Prvo je istrčao sam pred vratara Lončarića ali se spetljao pa mu je on oduzeo loptu bez većih problema da bi kraju utakmice iz slobodnog udarca, 20-ak metara iskosa, pogodio vratnicu. Ipak, iako se vjerojatni pobjednik znao i prije početka utakmice vukovarska utakmica bila je jedna od onih visokog rizika.
Utakmica je igrana na stadionu Vuteks Sloge, koji u Vukovaru slovi za klub srpske nacionalne manjine iako u njemu igraju igrači i drugih nacionalnosti. Na stadionu se okupilo 700-ak gledatelja među kojima je bilo i 200-ak pripadnika Kohorte odvojenih na posebnoj strani. Sve je osiguravalo više desetaka zaštitara, policajaca kao i pripadnika interventne policije.
Navijanje je najvećim dijelom prošlo mirno i bez problema. Kohorta je uzvikivala Osijek, Vukovar, Blago Zadro te pjevala i druge navijačke pjesme. U nekoliko navrata u oba poluvremenu na kratko su uzvikivali Za dom spremni i pjevali Jure i Boban. Isto tako u oba poluvremena čulo se na kratko i Ubi Srbina na što im je suprotna tribina uzvratila ironičnim pljeskom.
>> Hajduk neuvjerljiv u Istri, ispali Zagreb i prvi osvajač Kupa

Napeto u Vukovaru: Kohorta uzvikivala 'Za dom spremni' i 'ubij Srbina' pa dobila ironičan pljesak

  • Autor: I.Knežević
U par navrata na kratko moglo čuti i "ubij Srbina" na što im je suprotna tribina uzvratila ironičnim pljeskom.
Hrvatski prvoligaš Osijek jučer je gostovao u Vukovaru kod momčadi Vuteks Sloge u 1/16 finala hrvatskog Kupa. Riječ je o momčadi srpske nacionalne manjine u Vukovaru za koju igraju i igrači drugih nacionalnosti osim srpske.
Osijek je slavio 3-0 golovima u drugom poluvremenu te se plasirao u osminu finala.
Na stadionu se okupilo 700-ak gledatelja među kojima je bilo i 200-ak pripadnika Kohorte odvojenih na posebnoj tribini. Zbog utakmice visokog rizika bio je povećani broj zaštitara i policije. Kako piše Večernji, navijanje je najvećim dijelom prošlo mirno i bez problema. Kohorta je uzvikivala Osijek, Vukovar, Blago Zadro te pjevala i druge navijačke pjesme.
U nekoliko navrata u oba poluvremenu na kratko su uzvikivali Za dom spremni i pjevali Jure i Boban, piše Večernji koji navodi da se u par navrata na kratko moglo čuti i "ubij Srbina" na što im je suprotna tribina uzvratila ironičnim pljeskom.

 

Nema komentara:

Objavi komentar