Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

četvrtak, 25. rujna 2014.

Pristupanje punopravnom članstvu HNF-a

.Uskoro će se organizirati i 5 sabor HNF-a gdje čete biti  pozvani svi članovi pa ćemo se sresti i u živo.Gdje ćete dobiti iskaznice i dati prisegu.Toliko za sada subota je zadjni dan do kad se još možete prijaviti da se možete smatrati jednim od temelja HNF-a nećemo doozvoliti da nam drugi pišu povijest pisat ćemo je sami.


Pristupnica za HNF (Hrvatski nacionalni front)

https://www.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fdocs.google.com%2Fforms%2Fd%2F1KdpXRnF4S18CQeyKb5Btg8_UiBdl9y8FjgSxW2oe088%2Fviewform&h=PAQEQkV05

Kad nepravda postane zakon otpor postaje dužnost.



... 


Budite spremni !


Povijest
HNF (1967-1974)

HNF je osnovao Mate Prpić 1967. godine. Zajedno sa Ivanom Matičevićem je u ljeto 1972. godine ušao u Jugoslaviju gdje su širili propagandni materijal. Prema službenim jugoslavenskim izvorima ubili su zapovjednika policijske postaje u Karlobagu i vratili se u Njemačku. U drugoj polovici 1974. godine ponovno su ušli u Jugoslaviju, ali im je UDBA uz pomoć agenata postavila zasjedu. Obojica su ubijeni. Uz njih je poginuo i jedan policajac, a više ih je ranjeno. Njihovom pogibijom HNF je prestao postojati.

Hrvatski Nacionalni Front (HNF) možemo kraće definirati na nekoliko načina. U prvom redu, HNF je domoljubna, humanitarna i braniteljska organizacija. Ideologija organizacije (udruge) odnosi se na borbu hrvatskih domoljuba protiv izdajnika i neprijatelja hrvatskog naroda. Organizacija je također zamišljena kao udruženje koje želi okupiti sve istinske i čestite hrvatske domoljube pod svoje okrilje. Pripadnici HNF-a teže afirmaciji nacionalne i domoljubne svijesti što većeg broja pripadnika hrvatskog naroda katoličke, pravoslavne i islamske vjeroispovjesti.

Počeci današnje udruge (organizacije)
Prve ideje o osnivanju udruge odnosno organizacije koja će okupljati sve hrvatske domoljube počele su krajem rujna 2009. godine. Osnivačka skupština udruge Hrvatski Nacionalni Front održana je 10. travnja 2010. godine u Zagrebu, te je ujedno donesen statut udruge na temelju članka 11 Zakona o udrugama. Hrvatski Nacionalni Front službeno je registriran u srpnju 2010. godine kao Udruga. Udruga počinje sa širenjem podružnica diljem Hrvatske i inozemstva. HNF čvrsto stoji pri svom nepokoljebivom stajalištu da se nikada nećemo odreći Hrvata iz Bosne i Hercegovine. 



.... 



Temeljna načela organizacije
1. Postoje vrednote zbog kojih pripadnici Udruge žive, za koje se zalažu, koje su im Svetinje:

Vjera (vjerovanje u Boga, te privrženost i odanost Njemu kao svevišnjoj osobi)
Obitelj (tradicionalna hrvatska obitelj - otac, majka, sinovi i kćeri)
Domovina

2. Hrvatska, Boka kotorska, istočni Srijem, Bačka, Banat te Bosna i Hercegovina čine geoprometnu i kulturno-povijesnu cjelinu koja se od 7. stoljeća naziva Hrvatska Domovina, stoga nju kao takvu nitko nema pravo dijeliti.

3. Hrvati Bosne i Hercegovine su nedjeljiv dio jedne cjeline zvane Hrvatska država, što je prije svega povijesna činjenica i nasljeđe. Bosna i Hercegovina je Sveta Hrvatska Domovina.

4. Ljude koji su svoj život položili za naše Svetinje ne smije se i neće nikada zaboraviti te smo im dužni osigurati dostojna grobišta i komemoracije.

5. Hrvatski narod ima svoje izvorno povijesno ime Hrvat. Ne pripada niti jednoj etničkoj skupini, pa tako ni skupini Slavena, sa kojima ih se poistovječuje zbog sličnosti u jezicima, no dobro se znade da je hrvatski narod zasebna etnička skupina.

6. Temelj svake vrijednost jest rad, a temelj svakog prava je dužnost. Stoga u Hrvatskoj Državi rad i odgovornost označuju stupanj vrijednosti svakog pojedinca i visinu njegovog doprinosa u dobrosmjernom razvoju Domovine.

7. Vršenje svih javnih dužnosti nosi sa sobom zasebnu odgovornost. Svatko tko u ime naroda i Države vrši javne poslove bilo kakve vrste (osobito međunarodne poslove), odgovara sa svojim dobrom i životom za sva djela i propuste. Narodni izdajice trebaju biti sankcionirani oduzimanjem imovine i doživotnom deportacijom u zatvor, na prisilni društveno-korisni rad.

8. Bilo kakvo udruživanje sa asocijacijama država poput Jugoslavije i Europske Unije, niti nekog drugog oblika ujedinjenja i spajanja je za hrvatski narod nedopustivo. Naša Domovina treba biti zasebna cjelina, potpuno neovisna o drugima, čiji bi kapaciteti trebali osigurati egzistenciju vlastitog naroda.

Na ovim načelima Hrvatski Nacionalni Front temelji svoje inicijative: red, rad, stega, upornost, odlučnost, nepokornost i borba za uspostavu Nezavisne Države Hrvatske koju nužno imaju pravo voditi samo istinski hrvatski domoljubi, koji vlast preuzimaju samo zbog Ljubavi prema Bogu, Obitelji i Domovini.

Aktivnosti članova
Prve aktivnosti Udruge započele su punim mahom već nakon same registracije u registar Udruga.

27. srpnja 2010. članovi HNF-a preko društvene mreže Facebook zajedno sa A-HSP-om organizira prosvjed u Srbu protiv podizanja tzv. „antifašističkog spomenika“, koji je u biti četnički spomenik koji slavi genocid nad hrvatskim narodom u Drugom svjetskom ratu.
30. listopada 2010. HNF opet u suradnji sa A-HSP-om organizira prosvjed protiv srpske bahatosti koja se očitovala u redakciji „Novosti“, na kojem je bila zapaljena jugoslavenska zastava, ali prosvjed nije imao odjeka u medijima zbog provođenja cenzure nad HNF-om.
U užujku 2011. HNF u suradnji sa pripadnicima pokreta "Braniteljska akcija" (prvi put) i samostalno (drugi put) organiziraju antivladine prosvjede u Karlovcu.

Članovi HNF-a su masovno sudjelovali u prosvjedima zajedno sa pripadnicima pokreta „Stop progonu hrvatskih branitelja“ u Karlovcu, Zagrebu, Zadru, Puli,Rijeci,Srbu,Gvozdu i Vukovaru pokazavši tako da su uvijek uz svoje branitelje.


Nema komentara:

Objavi komentar