Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

utorak, 30. rujna 2014.

"ŠKORPION' KOJEG HRVATI VOLE":O kakvom se čovjeku radi govori i podatak da je u katoličkoj crkvi u okupiranom Berku otvorio diskoteku, a sakristiju je preuredio u toalet.


'ŠKORPION' KOJEG HRVATI VOLE: Ubijao po Slavoniji, 'popularnost' stekao ubijanjem šestorice mladih Bošnjaka, a hrvatski sud ga – puštao na slobodu... (VIDEO)

O kakvom se čovjeku radi govori i podatak da je u katoličkoj crkvi u okupiranom Berku otvorio diskoteku, a sakristiju je preuredio u toalet.
Gojku Eroru, optuženom za ratni zločin u Berku 1991. i 1992. godine nad civilnim stanovništvom hrvatske nacionalnosti, Državno tužilaštvo u Osijeku prekvalificiralo je optužnicu u oružanu pobunu, poslije čega je optužnica odbačena, a on je primjenom Zakona o pomilovanju pušten na slobodu. Gojko Eror je, dakle, slobodan, dok obitelji 56 pobijenih Beričana još uvijek čekaju da se pronađu krivci...
Jedan od krivaca već je neko vrijeme u raljama hrvatskog zakona. Riječ je o Miloradu Momiću, bivšem Škorpionu koji je širu "slavu" stekao ubijanjem šestorice mladih, srebrničkih Bošnjaka. Stravičan video zapis hladnokrvnih Škorpiona koji je svojom brutalnošću zašokirao cijeli svijet, za sada je presudio samo nekima. Momić, koji se jasno vidi na jezivom zapisu smrti, "prijemni ispit" je polagao ubijanjem u selu Berak za koji je, zamislite, dobio tri godine robije! Škorpion kojeg Hrvatska voli, moglo bi se tako reći. Momića je sud u Vukovaru proglasio krivim jer je s desetak drugih pripadnika bivše Teritorijalne obrane u Oroliku, nedaleko od Vinkovaca, 2. 10.1991. fizički zlostavljao Stanka Penavića iz Berka, koji je zarobljen sa skupinom branitelja tog sela. Nakon uložene žalbe, Vrhovni sud je u ožujku ove godine zbog "bitne povrede" kaznenog postupka poništio presudu i Momić je pušten iz pritvora! Međutim, ne zadugo... Ponovno je uhićen 25. 08. ove godine i to samo zahvaljujući istrazi u vezi s ratnim zločinom ubojstva šestorice Bošnjaka iz Srebrenice.
Zašto je puštanje ovakvog nečovjeka bilo potpuno nerazumno?
Berak je, pričaju mještani, do rata imao oko tisuću stanovnika, od kojih je bilo 600-tinjak Hrvata.
– Momića se sjećam od prije rata jer je odrastao u ulici gdje smo živjeli. U ratu se pretvorio u zvijer i odgovoran je za sva zvjerstva koja su se dogodila u Berku 1991. Bez njega se ništa nije moglo i pitao se za sve – izjavila je Mara Mitrović iz Berka čiji je sin Marin ubijen.
Sjeća kako su 3. rujna, dan poslije pada obrane sela, u njezinu obiteljsku kuću došli Momić i Veselin Šljivančanin i tukli sina Marina.
– Odveli su ga u dvorišne prostorije i tamo tukli. Nisam gledala, ali se jasno čulo kako ga tuku. Kada su došli, vidjela sam svojim očima kako su ga udarili kundakom puške u želudac – svjedočila je M. Mitrović.
Milorada Momića iz ratnih dana vrlo dobro se sjeća i Vitomir Garvanović koji je prilikom pada ranjen i kao takav prebačen u štab JNA u susjedno selo Orolik.
– Tamo sam vidio Momića koji je bio naoružan mitraljezom. Držali su nas 14 vani i gledao sam kako je Momić, s još nekima, tukao Stanka Penavića koji je od batina pao u nesvijest – prisjeća se Garvanović.
Za Momića preživjeli mještani kaže da je oduvijek bio mangup, imao sve što poželi jer su mu roditelji bili imućni, pa je tako prvi u selu imao motor i automobil, a volio se i potući. O kakvom se čovjeku radi govori i podatak da je u katoličkoj crkvi u okupiranom Berku otvorio diskoteku, a sakristiju je preuredio u toalet. Momić se na osnovu izjave svjedoka tereti da je u rujnu 1991. godine u improvizovanom logoru u Berku, rukama tukao Anđu i Danicu Rušnov i Maru Kujundžić i da je 5. rujna mitraljeskim rafalom s vojnog transportera ubio Katu Gavranović, koja je stajala pred svojom kućom. Unatoč svemu, Milorad Momić, egzekutor mladih, većinom maloljetnih Bošnjaka i školski primjer ratnog zločinca, po odluci hrvatskog suda, dobio je tri godine zatvora zbog "prebijanja jednog mještana sela Berak", nakon čega je i pušten.
Koliko Momić nije sposoban ubijati, hrvatska je porota mogla vidjeti na užasnom srebrničkom videu koji je, uostalom, pogledao cijeli svijet.
UPOZORENJE: Video je iznimno uznemirujućeg sadržaja


Nema komentara:

Objavi komentar