Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

petak, 26. rujna 2014.

VL BIOGRAFIJE  http://www.vecernji.hr/biografije/ Biografije sadrže 500 biografija Hrvata koji su na pozitivni ili negativni način oblikovali noviju hrvatsku povijest i doznajte tko su uistinu nezaobilazni akteri vijesti o kojima je svakodnevno pisao Večernji list.

U VL Biografijama doznajte što im se događalo u životu prije nego što su postali javne osobe te na koje su sve načine međusobno povezani. VL Biografije rast će i kontinuirano se nadopunjavati.


NA NASLOVNICU BIOGRAFIJA

Dobroslav Paraga
Mjesto i datum rođenja
ZAGREB

Dobroslav Paraga

Političar, prvi predsjednik HSP-a, osnivač HOS-a
Komunističke vlasti uhićuju ga 1980. zbog potpisivanja peticije za amnestiju političkih zatvorenika. Osuđen je na četiri godine zatvora. Kaznu je služio u Lepoglavi i na Golom otoku. Zbog mučenja i zlostavljanja u zatvoru 1986. podiže tužbu protiv SFRJ.
Rođen je u Zagrebu 9. prosinca 1960. kao jedno od četvoro djece Smiljana i Arne. U Zagrebu završava osnovnu školu i gimnaziju te upisuje studij prava i laičke teologije.
Komunističke vlasti uhićuju ga 1980. zbog potpisivanja peticije za amnestiju političkih zatvorenika. Osuđen je na četiri godine zatvora. Kaznu je služio u Lepoglavi i                                                     na Golom otoku.
1986. pozvan je na odsluženje vojnog roka u bivšoj JNA u kaznenoj jedinici u Kninu. Njegovog najboljeg prijatelja Ernesta Brajdera Udba je likvidirala bacivši ga kroz prozor s četvrtog kata zgrade u Novom Zagrebu.
Zbog mučenja i zlostavljanja u zatvoru 1986. podiže tužbu protiv SFRJ. Potom počinje pisati o montiranim političkim procesima u slovenskoj Novoj Reviji i ljubljanskoj Mladini. Slovenci mu izdaju putovnicu s kojom putuje u Njemačku ali i druge zapadne zemlje gdje govori o problemima političkih zatvorenika.
U Torontu je organizirao i protujugoslavenske demonstracije. U američkom je Kongresu ishodio Rezoluciju br. 169 kojom se traži bezuvjetna amnestija političkih zatvorenika u SFRJ i slobodno udruživanje građana.
S demokratkim promjenama u Hrvatskoj, Paraga 25.veljače 1990. obnavlja Hrvatsku stranku prava. Na prvim izborima nastupa u sklopu Hrvatskog bloka s HDZ-om Franje Tuđmana.  Početkom Domovinskog rata osniva HOS (Hrvatske obrambene snage). Javna promocija tih snaga održana je 10. rujna 1991. na Trgu bana Jelačića u središtu Zagreba. Tjedan dana kasnije HOS-ovci zauzimaju Starčevićev dom u Zagrebu a ispred zgrade postavljaju top.
21. rujna na povratku sa stranačkog skupa ubijen je Ante Paradžik, bliski Paragin surandik. Paraga je u zadnji trenutak odustao od tog putovanja.
Nakon pada Vukovara policija je provela pretres u sjedištu HSP-a gdje je pronašla velike količine oružja i streljiva. Uhitila je Paragu, Antu Prkačina i Milu Dedakovića Jastreba pod optužbom za terorizam, rušenje demokratski izabrane vlasti i osnivanje paravojnih postrojbi.

Fotogalerija

  • 'crn................vukovar.............23.10.07. dobroslav paraga svjedocio na procesu protiv madia i jurica optuzenih za ratni zlocin u cerni snimio mihael spanic'
  • 'Perković - Paraga'
  • 'crn................vukovar.............23.10.07. dobroslav paraga svjedocio na procesu protiv madia i jurica optuzenih za ratni zlocin u cerni snimio mihael spanic'
Paraga počinje štrajk glađu i nakon 26 dana u pritvoru odlukom Vrhovnog suda pušten je na slobodu jer je zahtjev za provođenjem istrage nad njim odbijen.
Saborski je zastupnik od 1992. do 1995. U travnju 1993. odlazi u SAD gdje negativno govori o situaciji u Hrvatskoj i prvom predsjedniku Tuđmanu. Dolazi do raskola u stranci. Anto Đapić sa svojim pristašama traži izvanredni sabor. Paraga to odbija i isključuje Đapića, koji onda organizira u Kutini izvanredni sabor na kojem postaje predsjednik HSP-a.
Ministarstvo uprave presuđuje njemu u korist, te se Paragin HSP preimenuje u HSP 1861.
1997. Paraga podnosi Haaškom sudu prijavu protiv Franje Tuđmana i Gojka Šuškad zbog hrvatske politike prema BiH, navodnih političkih ubojstava, itd. Državno odvjetništvo optužilo ga je za širenje lažnih vijesti. 2000. godine tužbe podnosi protiv Vice Vukojevića, Smiljka Sokola i Hrvoja Šarinića. Dosada je podnio oko 20 kaznenih prijava.
Oženjen je,  a sa suprugom Nevenkom ima sina i dvije kćeri. Za sebe tvrdi da je profesionalni političar, ne posjeduje dionice, ali zajedno s dvije sestre i bratom „posjeduje“ mnoge nekretnine koje su komunističke vlasti nacionalizirale.

Nema komentara:

Objavi komentar