Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

utorak, 26. svibnja 2015.

Hrvatski nacionalni front OSUĐUJE OSUDU PRIPADNIKA HOS-a u BiH ne priznajemo takav sud BiHSud Bosne i Hercegovine osudio je četvoro bivših pripadnika Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) na 24 godina zatvora za zločine u logoru Dretelj kod Čapljine i vojnoj ambulanti u Mostaru 1992. godine.
Ivan Zelenika i Edib Buljubašić osuđeni su na šest godina, Ivan Medić na sedam, Marina Grubišić-Fejzić na pet godina, javlja BIRN-Justice Report.
Oni su proglašeni krivim da su učestvovali u širokom sistematskom napadu na civile srpske nacionalnosti, koji su bili zatočeni u vojnoj ambulanti u Mostaru i Dretelju, gdje su premlaćivani, seksualno zlostavljani, mučeni i odvođeni na radove.
Srećko Herceg oslobođen je odgovornosti da je kao zamjenik komandanta logora Dretelj učestvovao u ovom sistemu zlostavljanja.
Optuženima, koji su prvostepenom presudom osuđeni, produžene su mjere zabrane.
Na ovu presudu moguće se žaliti Apelacionom vijeću Suda BiH.Nema komentara:

Objavi komentar