Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

četvrtak, 28. svibnja 2015.

Sve više branitelja na Markovu trgu, žele podići šator i ostati



Dio branitelja iz Savske 66 okupio se pred sjedištem Vlade na Markovu trgu. Traže da ih primi premijer Milanović i poručuju da tamo ostaju sve dok se to ne dogodi

Četvrtak, 28. 5. 2015. u 10:41, zadnja izmjena prije manje od minutu    Piše: Nikol Zagorac , Andro Bernardić , Marcela Bratović
15.09 sati - Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kazao je u petak kako branitelje čekaju prekršajne prijave jer nisu prijavili prosvjed na Markovu trgu. 
Dodao je kako tamo smiju ostati do 22 sati, a na pitanje što slijedi ukoliko ostanu duže, ministar je kazao kako će 'policija reagirati'.
14.29 sati - Djelatnik Caritasa koji je pokušao do Markova trga dostaviti vodu zaradio je policijsku kaznu jer je na Trg vozilom ušao u krivom smjeru.
Nikol Zagorac/24sata
13.59 sati - Na prosvjed su stigli Josip Salapić i Krešimir Bubalo iz HDSSB-a. Podržali su branitelje, a Salapić je rekao:
- Premijer mora pokazati dobru volju i primiti branitelje na razgovor. To bi mu bio ljudski i državnički potez. Trebao bi slušati sve građane, a ne samo one koji su mu dali glas. 
13.31 sati - Bivša miss hrvatske Anica Kovač navodno braniteljima šalje janjetinu.
13.30 sati - Ne primi li nas premijer, ostajemo ovdje - rekao je Đuro Glogoški na press konferenciji na Markovu trgu indirektno poručujući da su branitelji spremni tamo provesti i noć. Poručio je i da nisu iskoristili prosvjed Imunološkog zavoda da bi svoj prosvjed započeli na Markovu trgu.
Mi ne iskorištavamo hrvatske radnike. Ovo nije prosvjed, mi samo čekamo sastanak s premijerom - kaže Glogoški.
13.10 sati - Ispred zgrade Vlade trenutačno je oko 50 branitelja.
12.40 sati - Na Markov trg pristižu branitelji iz Savske 66, ali i oni koji su se uputili iz ostalih hrvatskih gradova.
12.31 sati - Josip Klemm nije želio davati izjave, poručio je da se mora konzultirati s Glogoškim. U 13.15 branitelji su najavili press konferenciju ispred Crkve sv. Marka.
12.20 sati - Stigao je Josip Klemm.
12.15 sati - Branitelji sa sobom donose još stolova, pića, hrane...Mobitelima dozivaju ostale prosvjednike i poručuju im: - Toplo se obucite i dolazite!
12.11 sati - Iz minute u minutu branitelja je sve više. Kao pojačanje na Markov trg stigla su i dva policijska vozila
11.59 sati - Do 12 sati radnici Imunološkog zavoda imali su prijavljen prosvjed, branitelji su nakon njih ostali na svom neprijavljenim prosvjedu. Na Markov trg donijeli su dva suncobrana, stolove, stolice, jagode...
POGLEDAJTE VIDEO:
10.30 sati - Radnicima RIZ-a i Imunološkog zavoda koji su prosvjedovali pred Saborom u četvrtak potporu je dao i dio branitelja iz Savske 66 koji žele da ih primi premijer. Branitelji će, ako ih premijer Milanović ne primi u zgradi Vlade, do daljnjeg ostati na Markovu trgu. Neslužbeno se doznaje kako će pokušati podići šator.
POGLEDAJTE VIDEO:
Radnici RIZ-a pozvali su zastupnike da im pomognu:
- Molimo vas da nas spasite iz ralja organiziranog gospodarskog kriminala kojemu je namjera uništavanje ove tvrtke, kako bi građevinska mafija bez ijedne kune došla u posjed vrijednih nekretnina na kojima se nalazi tvornica RIZ, poruka je radnika zagrebačke tvrtke RIZ Odašiljači saborskim zastupnicima. 
POGLEDAJTE VIDEO:
U četvrtak su se okupili na Markovu trgu tražeći da se slučaj njihove tvrtke stavi na dnevni retorike ljetne stanke. Žele da Sabor obveže Vladu da tvrtki vrati više od 200 tisuća dionica, sukladno prijedlogu ministarstava gospodarstva i financija.
Nakon njih, na Markov trg su stigli i radnici Imunološkog zavoda, koji već tjednima prosvjedima zahtijevaju od Vlade konačnu odluku o sudbini njihove tvrtke. 
POGLEDAJTE VIDEO:
Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Nema komentara:

Objavi komentar