Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

subota, 20. lipnja 2015.

20. lipnja 1990. – Hrvatska postala Republika Hrvatska, a pred Saborom se zavijorio hrvatski grb

Hrvatska zastava pred Hrvatskim saborom 20 lipnja 1990 snimka ekrana hrt
Photo: snimka ekrana, HRT

TROBOJNICA NA TRGU SV. MARKA

20. lipnja 1990. – Hrvatska postala Republika Hrvatska, a pred Saborom se zavijorio hrvatski grb

Na današnji dan 20. lipnja 1990. Hrvatski Sabor izmijenio je dotadašnji službeni naziv Republike Hrvatske. Umjesto Socijalistička Republika Hrvatska, koja je 45 godina bila dio totalitarnog komunističkog sustava unutar Jugoslavije, novi i službeni naziv za našu domovinu od tada do danas je Republika Hrvatska.
Stari hrvatski grb postao je sastavni dio službene trobojnice, a naziv “Izvršno vijeće RH” zamijenjeno je nazivom Vlada Republike Hrvatske.
Hrvatska televizija prenosila je direktno ovaj događaj i milijuni Hrvata u domovini i svijetu su sa radošću i suzama u očima dočekali ovaj povijesni trenutak koji su generacije čekale.
Gromoglasan pljesak okupljenih prolomio se Markovim trgom kada je policajac u hrvatskoj odori skinuo hrvatsku zastavu s petokrakom i svečano postavio prekrasnu hrvatsku zastavu sa starim hrvatskim grbom, skrivanim 45 godina za vrijeme komunističke diktature.
Izvor: Narod.h
r

Nema komentara:

Objavi komentar