Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

petak, 19. lipnja 2015.

AMERIKANCI OBJAŠNJAVAJU Zašto se mrze Srbi i Hrvati?!

AMERIKANCI OBJAŠNJAVAJU Zašto se mrze Srbi i Hrvati?!

Na YouTubeu objavljen "informativno-edukativni" video

AMERIKANCI OBJAŠNJAVAJU Zašto se mrze Srbi i Hrvati?!



Grupa iz SAD-a, koja stoji iza kanala "TestTube", objavila je na YouTubeu "informativno-edukativni" video u kom objašnjavaju odnos Hrvatske i Srbije.
- Od religijskih konflikata do sporova oko granica, Hrvatska i Srbija se decenijama sukobljavaju. Otkrivamo šta se krije iza tog animoziteta i zašto se ove zemlje mrze - stoji u opisu videa.
U svom izlaganju navode da se neće previše fokusirati na geografske aspekte priče, već kreću od činjenice da su Hrvati i Srbi "narodi istočne Evrope koji vijekovima žive jedni pored drugih", ali jedni su većinom pravoslavci, dok su drugi katolici.
U videu se spominje i nastanak Jugoslavije, kralja Aleksandra, Njemce, naciste, marionetsku državu, najnoviji rat, proglašenje hrvatske nezavisnosti, optužbe za genocid.
A iz nekog razloga su, u nastojanju da slikom poprate objašnjenje, u video stavili fotografije Beograda i Splita, pa se iz konteksta može zaključiti da ta dva grada predstavljaju glavne gradove Srbije i Hrvatske.
- Danas se spore čak i oko zajedničke granice, rijeke Dunava. Ukratko, Hrvati i Srbi se mrze zbog stotina godina konflikta, ratova i različite religijske ideologije. Čini se, nažalost, da se taj konflikt nastavlja – zaključuje se na kraju videa.


Autor: A. Vr.
- See more at: http://m.avaz.ba/clanak/183442/amerikanci-objasnjavaju-zasto-se-mrze-srbi-i-hrvati?url=clanak%2F183442%2Famerikanci-objasnjavaju-zasto-se-mrze-srbi-i-hrvati#sthash.NGj35VTu.dpuf

Nema komentara:

Objavi komentar