Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

četvrtak, 18. lipnja 2015.

Demokracija za neuke - djeca nosila drogu i oružje, padala u alkoholnu komu...

ZADNJI DAN ŠKOLE

FOTO: OPSADNO STANJE NA JARUNU Deseci intervencija na maloj norijadi, djeca nosila drogu i oružje, padala u alkoholnu komu...

  • Tomislav Krišto / CROPIX
Objavljeno: 16.06.2015
Oko tisuću osnovnoškolaca zadnji dan nastave odlučilo je obilježiti na Jarunu, no neki su pretjerali
Oko tisuću osnovnoškolaca zadnji dan škole proslavilo je “malom norijadom” na Jarunskom jezeru.
Neki su odlučili zadnji dan proslaviti igranjem nogometa, drugi igranjem odbojke na pijesku, a bilo je i onih koji su unatoč hladnijem vremenu odlučili plivati u jezeru. No današnji dan će sigurno obilježiti brojne intervencije Hitne pomoći koja je veliki broj djece s jezera prevozila u bolnicu jer su zadnji dan škole odlučili proslaviti alkoholom i drogama.
Apel za pomoć poslala je voditeljica Spasilačke službe oko 15 sati, kad je rekla da je na Jarunu opsadno stanje.
- Trinaest spasitelja i još četiri volontera Crvenog križa pokušavaju pomoći velikom broju djece u šatoru koji smo postavili pored Glavne kućice spasilačke službe. Do 17 sati imali smo dvadeset intervencija, od kojih su dvije bile teže ozljede glave koje su nastale zbog padanja u alkoholnu komu, bilo je i posjekotina, a velik problem nam stvara i to što ne možemo doći do roditelja - rekla nam je voditeljica Ana Kunštek.
Jedan od spasitelja koji je htio ostati anoniman, ispričao nam je kako su djelatnici Hitne pomoći kod jednog od unesrećenih mladića, osim droge, pronašli i oružje.
- Otvorili su mu torbu kako bi pronašli osobnu iskaznicu ili nešto čime bi ga mogli identificirati i pronaći roditelje. U torbi su pronašli skakavac, suzavac i marihuanu. Dječak ima manje od petnaest godina - rekao nam je spasitelj.
Voditeljica spasilačke službe smatra kako se već godinama ignorira velik problem koji predstavlja proslava zadnjeg dana škole, jer za razliku od norijade, nije organiziran na razini Grada. - Mi smo se ovdje okupili na svoju inicijativu, nema povećanog broja zaštitara koji bi pazili na djecu. Mi smijemo patrolirati obalom i jezerom, gdje oduzimamo alkohol djeci. No na livadi bi trebala uredovati zaštitarska služba - dodala je Kunštek.

Nema komentara:

Objavi komentar