Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

srijeda, 10. lipnja 2015.

Novi zakon EU: Hrvatska mora zabraniti Kumrovec i ukinuti Trg maršala Tita u Zagrebu


Propagiranje komunizma i njegovih simbola u svim zemljama EU bit zabranjeno, a taj čin  bit će kazneno djelo izjednačeno s veličanjem Hitlera i negiranjem holokausta
Europsko vijeće za toleranciju i pomirbu službeno je pokrenulo inicijativu da se u svim zemljama Europske unije najstrože zabrani propagiranje totalitarnih ideja i njihovih simbola, s naglaskom na komunizam, te da taj čin bude kazneno djelo
Dobije li njihov prijedlog zeleno svjetlo u Europarlamentu te usvoji li ga potom i svih 28 država članica, javno isticanje Titove slike ili zvijezde petokrake ne samo da bi bilo tretirano jednako kao mahanje svastikom ili negiranje holokausta nego bi Ivo Goldstein zbog portreta pokojnog maršala na kaminu Hrvatskog veleposlanstva u Parizu bio smatran počiniteljem teškog kaznenog djela.
Bit će zabranjen i Tito i petokraka
Za politologa dr. Anđelka Milardović prijedlog Vijeća za toleranciju i pomirbu treba ići prema Deklaraciji o odricanju od svih totalitarnih pokreta:
– Bilo bi sasvim normalno da danas svaka članica Europske unije, pa i Hrvatska, donese službenu deklaraciju o odricanju od svih totalitarnih pokreta koji su u prošlosti masovno kršili ljudska prava i čiji nas repovi i danas često mlate.
Milardović nije zagovornik ideje da se simboli totalitarizma sami po sebi tretiraju jako opasnima, jer jako opasni mogu biti samo ljudi koji stoje iza njih.
Povjesničar dr. Tvrtko Jakovina kaže da komunistička zvijezda i nacistički kukasti križ ne mogu biti u  istoj ravni:
– Stavljanje komunizma i njegovih simbola izvan zakona nije pametna inicijativa. Ti europski inicijatori kao da ništa nisu naučili, primjerice, iz sličnih iskustava Carske Rusije ili dinastije Karađorđevića i Šestojanuarske diktature – tvrdi Jakovina. On smatra da se komunistička zvijezda i nacistički kukasti križ ne mogu stavljati u istu ravan jer nisu niti jednako osuđeni u europskom povijesnom kontekstu.”
Umjesto represije prema simbolima komunizma, Jakovina smatra da se protiv totalitarizma puno efikasnije bori otvaranjem povijesnih arhiva iz razdoblja komunizma koji su u Hrvatskoj još uvijek čvrsto zaključani.TŽT
Najveći broj Hrvata silno će se obradovati tom prijedlogu, a trenutni odnos snaga u Europarlamentu jamči njegovo usvajanje. Osim pučana prijedlog su podržali liberali i neki članovi ljevice.
Dakle, po sili zakona Europskog parlamenta Zagreb će morati ukinuti ime Trg maršala Tita, a Kumrovec, kao tradicionalno mjesto okupljanja Titovih sljedbenika, ne bi smio biti okićen zastavama i drugim simbolima komunizma.
Brojni Hrvati će reći „hvala Bogu nešto dobro  i od Europske unije“. Krajnje je vrijeme da se najljepši trg, ne samo u Zagrebu, nego najljepši trg na svijetu, prestane nositi ime jednog od najvećih zločinaca na svijetu.
(D. Lukić Maxportal)
Nema komentara:

Objavi komentar