Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

utorak, 23. lipnja 2015.

Pobijeni u Senju i okolici primorja medju kojima se nalazi i moja rodbina Vukušići i Šegote.Rođen sam 06.12.68 god u malom slavonskom selu Vlatkovac općina Požega. Korijena sam od Senja, Živi Bunari, gdje su rođen did Vukušić i baka Šegota. Otišli su kao i mnogi primorci u obećanu zemlju Slavoniju ali imali su težak križ oko vrata. Baka je imala dva brata u ustašama, Miju i Miška, obojica su ubijeni 1945. gdje im se gubi svaki trag. Kao dijete nikad nisam to razumio ,tek sam '87 godine, kada sam se vratio iz JNA čuo pravu istinu o kojoj se nije smjelo govoriti. I moja priča, kao priča stotina tisuća Hrvata ne razlikuje se po tom pitanju. Bili smo krivi što smo živi i jedini nam je grijeh bio to što smo Hrvati. To je bio jedan od razloga što sam se uključio u HOS i sa ponosom nosio slovo U na crnoj beretki.
pdf (5 MB)                                                      
 
hrcak.srce.hr/file/45681
autor: A GLAVIČIĆ - 2001 - Srodni članci
kojima su poginuli ili bili ubijeni te pokopani uglavnom vojnici oružanih snaga .... poginuo je županov šofer Ludwig Ostermann (rodom iz Senja), a ranjen je ustaški ..... Poljake iz posada oko Jezera - Segota, koji su stradali u borbama na tome terenu ..... (t); Dane (t), Anka Vukušić, Živi Bunari; i mnogi drugi koji se ne navode.Nema komentara:

Objavi komentar