Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

petak, 19. lipnja 2015.

PRIOPĆENJE POKRETA USTANICI



PDFIspisUnesi e-mail
Autor Mario Maks Slaviček   
Četvrtak, 15 Svibanj 2014 14:43

Dana 10. travnja ljeta gospodnjega 2014 godine održan je sastanak inicijativnog odbora Pokreta Ustanici na stini pardjedovoj Kninskoj Tvrđavi. Zaključeno je kako je nužnost osnivanja jedne ovakve organizacije- pokreta sa koji će provoditi ranijem zacrtane ciljeve očuvanja identiteta, povijesti, jezika, kulture i vjere povodeći se dugom hrvatskom povješću od stoljeća sedmog.
TEMELJNE ODREDNICE
Pokret osnivaju hrvatski sinovi i kćeri koje će vezivatiti prisega i koji će svojim djelovanjem provoditi smjernice koje pokret Ustanici stavi pred sebe kao zadaću, sukladno ciljevima pokreta i potrebama hrvatske države i naroda. Ciljevi pokreta, njegova djelatnost, organizacija i postupanje kao organizacije ali isvakoga člana pojedinačno ne smije biti suprotna interesima hrvatskoga naroda u domovniskoj i izvandomovinskoj hrvatskoj. Nitko tko pripada pokretu Ustanici ne smije i ne može staviti osobne ili bilo koje druge svoje ili tuđe interese ispred interesa hrvatskoga naroda, njegovih sloboda, potreba ili povijesnih vrednota.
Smjerokaz postupanja i ponašanja prema hrvatskoj ali i jednih prema drugima određuje sama Ustanička prisega.
Hrvatski narod u domovinskoj i izvandomovinskoj hrvatskoj je jedna jedinstvena i nedjeljiva cjelina.
Svehrvatski Nacionalističko-Suverenistički pokret Ustanici je operativno radno tjelo koje je osnovao Hrvatski Viteški Red „ Čuvari Domovine“ . Pokret Ustanici ima svoj ustroj, nazive, grb, stijeg i druga obilježja koje Ustanici rabe u svom djelovanju međusobnom obraćanju i komunikaciji. Stega, dosljednost, čestitost, odanost prisegi i ideji Pokreta temeljna su načela koja opisuju i određuju Ustanika.
Postati Ustanikom ne može niti smije svatko, svaki Hrvat prije nego postane Ustanikom mora odraditi zadaće koju pred njega stavljaju pokret i prisega. Samo osvjedočeni Ustanik može u svom životu uči i postati dijelom Hrvatskog Viteškoga Reda „ Čuvari Domovine“, o njegovim djelima i njegovom zahtjevu odlučuju braća i sestre Ustanici a konačan sud donose članovi HVR-a Čuvari Domovine.
U Pokret Ustanici aktivno mogu pristupiti isključivo etnički, nacionalno osvješteni i opredjeljeni Hrvati, rođeni po Ocu ili Majci hrvatima, slijedom toga i u HVR Čuvari Domovine. Pripadnici drugih naroda ili etničkih skupina u domovnskoj i izvandomovinskoj hrvatskoj ne mogu, niti smiju postati aktivnim članovima Pokreta. Ukoliko se pokaže da netko tko nije etničkim hrvatom potpomaže,slijedi, njeguje, štuje prisegu i rad Pokreta može ga se uz pravorijek većine primiti u podupirućeg člana. Podupiruće članstvo ne omogućuje sudjelovanje u aktivnostima koja imaju utjecaj u organizaciji, vođenju, ustroju ili odlučivanju na bilo kojoj razini Pokreta . Podupiruće članstvo je isključivo iskazivanje počasti spram pojedinca ili organizacije koji svojim djelovanjem podupiru pokret. U Hrvatski Viteški red ne može ući, učlaniti se ili biti postavljena osoba ili organizacija koja je podupirući član Pokreta.
USTROJ POKRETA
Administrativna funcija koja se može nalaziti uz svim razinama ustroja jest TAJNIK
Tajnika izabire i daje na usvajanje ustrojbenoj razini dužnosnik te razine (Rojnik,Tabornik, Načelnik...)
Tajnik ravna i vodi administrativnim, upravno pravnim i financijskim poslima organizacije u kojoj je imenovan a za svoj rad odgovoran prvenstveno dužnosniku organizacijsko – ustrojbene razine koji ga je predložio i Ustanicima koji su na temelju tog prijedloga ga izabrali i potvrdili za tu razinu.
Organizacijsko – Ustrojbene cjeline Pokreta Ustanici mogu osnivati, organizirati i imenovati mandatna ali i privremena te povremena radna tijela (odbore) ukoliko se za to ukaže potreba. Sva ta radna tijela odgovorna su po ustrojbenoj hijerarhiji. Naziv , organizaciju i ustroj radnih tijela određuje zadaća za koju su osnovani, a iste odobrava ustrojbena razina te ih glasovanjem potvrđuju Ustanici te razine.
Mandatno radno tijelo (odbor) osniva se temeljem prijedloga dužnosnika organizacijsko-ustrojbene cjeline, potvrđuje glasovanjem svih Ustanika te organizacijsko-ustrojbene cjeline i traje za vrijeme mandata predlagatelja.
Dužnosnici si mogu izabrati i predložiti organizacijskoj cjelini zamjenike izabrane od članova iz svoje Ustrojbene cjeline ( zamjenik Rojnika, zamjenik Tabornika....) kojeg moraju potvrditi i odobriti glasovanjem svi Ustanici, članovi te ustrojbene cjeline.
Ustaničku prisegu možete pogledati OVDJE


Drage Hrvatice i Hrvati...u Domovinskoj i izvandomovinskoj Hrvatskoj....

Štovani Uskoci, Ognjištari, Hajduci i Ustanici... na znanje i ravnanje...
TEMELJNE ODREDNICE POKRETA USTANICI

*Pročitajte, predložite, prokomentirajte i podjelite....slijedeći LINK:
https://drive.google.com/file/d/0By3KQTiqAzjgaVV4a1FWY2RORFE/edit?usp=sharing







Nema komentara:

Objavi komentar