Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

petak, 19. lipnja 2015.

Sprdnja sa simbolima: Na Jandrokovićevu ministarstvu lažni grb i zastava



Vi obožavatelji lika i djela najmladjeg titovog generala jeste li se ikad upitali što vam je ostavio u nasljedje ?? Hrvatski grb koji je oskrvnut da bi se nekome uvuklo u guzicu mrzite židove a imate Davidovu zvjezdu,mrzite muslimane a imate polumjesec na grbu još samo fali 4 s da bi grb bio potpun u cjelosti 



Ni jedan od pet povijesnih hrvatskih grbova ne odgovara zakonskim propisima. U krajnje desnom povijesnom grbu umjesto osjenčane zvijezde šestokrake stoji žuta mrlja, a životinja koja bi trebala predstavljati kunu više podsjeća na mačku s pivskim trbuščićem. Koza u grbu smještenom na drugoj poziciji zdesna umjesto rogova na glavi ima dvije čarape, dok se umjesto tri lavlje glave u središnjem grbu pojavljuju tri "smajlića".



Državni simboli na web stranicama MVPEI-ja ne odgovaraju službenim državnim simbolima Republike Hrvatske, opisanima u Zakonu o grbu, zastavi i himni. Drugim riječima, Ministarstvo čiji je šef Gordan Jandroković, krši taj isti zakon
Lažni grb (gore) s weba Ministarstva, uspoređen s originalomLažni grb (gore) s weba Ministarstva, uspoređen s originalomNa web stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, kako i dolikuje jednoj takvoj državnoj instituciji, nalaze se detaljni opisi zastave i grba Republike Hrvatske, s pripadajućim vizualima, koje se za potrebe tiskanja može skinuti u pdf formatu.
Problem je, međutim, što spomenuti državni simboli na stranicama nositelja hrvatske diplomacije ne odgovaraju službenim državnim simbolima Republike Hrvatske, opisanima u Zakonu o grbu, zastavi i himni. Drugim riječima, Ministarstvo čiji je šef Gordan Jandroković, krši taj isti zakon, koji je, usput rečeno, objavljen odmah ispod vizuala lažnog grba i zastave.
Dok zastava na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova u mnogo detalja odskače od propisanih standarda, zastava Republike Hrvatske objavljena na internetskoj enciklopediji Wikipediji puno je bliže slovu zakona.
Plava boja na zastavi trebala bi biti tamnije nijanse dok je ona na stranici ministarstva izrazito svijetla. Još veće greške napravljene su u grbu, koji uopće nije obrubljen pa se crvena boja utapa u gornji dio zastave. U orginalu bi grb trebao imati bijeli rub što, se dobro vidi na zastavi s Wikipedije.
Stranica Ministarstva vanjskih poslova s lažnom zastavomStranica Ministarstva vanjskih poslova s lažnom zastavomJoš veći problem su simboli u gornjem dijelu grba koji uopće ne odgovaraju službenom grbu Republike Hrvatske. Ni jedan od pet povijesnih hrvatskih grbova ne odgovara zakonskim propisima. U krajnje desnom povijesnom grbu umjesto osjenčane zvijezde šestokrake stoji žuta mrlja, a životinja koja bi trebala predstavljati kunu više podsjeća na mačku s pivskim trbuščićem. Koza u grbu smještenom na drugoj poziciji zdesna umjesto rogova na glavi ima dvije čarape, dok se umjesto tri lavlje glave u središnjem grbu pojavljuju tri "smajlića".
Da stvar bude gora, službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova koriste se sva diplomatska predstavništva RH kao i institucije drugih zemalja, koje organiziraju dočeke i priredbe diplomatskog karaktera. Stoga se hrvatski predsjednik ili premijerka ne trebaju začuditi ako ih na jednom od službenih primanja u inozemstvu domaćin dočeka s lažnim zastavom i grbom zemlje koju predstavljaju.

Nema komentara:

Objavi komentar