Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

utorak, 22. prosinca 2015.

Hrvatska pravoslavna Crkva priznata od Svetog Sinoda Grčke PC

Zahvaljujući Kristu, Presvetoj Bogorodici, svetom Vladimiru i svetoj Petki Hrvati pravoslavci nakon 70 godina ponovno dobili svoje svećenstvo i obavljaju Svete sakramente u: Zagrebu, Zadru i Osijeku. Svete sakramente , vjeronauk i duhovnu pomoć za sve kršćane (i mješane brakove).
Iako u nazivu naša Sveta Crkva nosi nacionalni predznak kao i dr pravoslavne crkve, naša vrata su svima koji su kršteni ili se žele krstiti, otvorena...nevezano na vjeru i naciju, svi ste dobro došli!
Sveta Božanska Liturgija je na narodnom jeziku!
Slava Isusu Kristu+++





Po zadnjem popisu stanovništva, u Hrvatskoj se 16.647 osoba izjasnilo Hrvatima pravoslavcima. Iako se u pravoslavlju Crkva veže za državu, na žalost ti Hrvati, kao pripadnici većinskog narod u svojoj državi, do danas nemaju svoju Hrvatsku pravoslavnu Crkvu (HPC), a manjine u Hrvatskoj poput Srba, Bugara, Makedonaca i Crnogoraca imaju svoju pravoslavnu Crkvu. To među ostalima piše Andrija Škulić, svećenik i prvi episkop Zagrebačko-Osiječki mons.Arhiepiskop Andrija Bonifacije, koji je kao prvi Hrvat i hrvatski branitelj zasjeo na čelu Hrvatske Pravoslavne Crkve.



HPC Andrija Skuric
Vladika Andrija Bonifacije pravim imenom Andrija Skurić

Hrvatska pravoslavna Crkva, koja je osnovana 03. travnja 1942. godine, je obnovljena je 2013. godine. Sjedište joj je u Zadru. Početkom 2014. Hrvatska pravoslavna Crkva dobiva Dekret-Ukaz od Svetog Sinoda za ponovnu službeno djelovanje HPC, što se označava kao novi početak, a zapravo nastavak djelovanja HPC nakon više od 70 godina od njena osnivanja.
U razdoblju od 1945. do 1990. HPC je prošla slično kao i Hrvatska katolička Crkva. Kao i mnogi katolički svećenici, i pastiri Hrvatske pravoslavne Crkve su nemilosrdno i zločinački pobijeni od strane jugokomunista po naredbi J.B.Tita. Među ubijenima je bio i prvi čovjek tadašnje HPC patrijarh Germogen.
Uspostavom Republike Hrvatske, sam prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman je u jednom od svojih govora spomenuo potrebu ponovnog pokretanja HPC-e, jer je od 1945.- 1990. Srpska pravoslavna Crkva neopavdano bila simbol za pravoslavlje u Hrvatskoj.



HPC 1
Vladika Andrija Bonifacije

Unatoč dostavljanju dokumentacije od ožujka 2014. te brojnim zahtjevima, Ministarstvo uprave RH, na čelu sa ministrom Arsenom Baukom, izdaju negativna riješenje i do danas odbijaju priznati HPC u Hrvatskoj.
U međuvremenu, njegova Svetost Patrijarh SB Atanazija Alojzija I iz Bjeloruske pravoslavne Crkva u dijaspori dodjeljuje autonomiju sadašnjoj HPC, te se za episkopa (biskupa) Hrvatske pravoslavne Crkve zaređuje Andriju Skurića kao prvog Hrvata s naslovom Njegovo Visokoprvosvećenstvo Vladika Andrija Bonifacije. Novi episkop u svom prvom obraćanju hrvatskim pravoslavnim vjernicima, što je tada prenio i Fenix, poručio je:„Mi smo Hrvati pravoslavci, nismo Srbi“.
Zahvaljujući upornošću Vladike Andrije Bonifacije, mnoge pravoslavne crkve sklapaju „vanjsko zajedništvo“ ili „intercommunion“ sa Hrvatskom pravoslavnom Crkvom. Među zadnjima, vanjsko zajedništvo je prije nekoliko dana iskazao i Sveti Sinod Grčke pravoslavne Crkve ( G.O.C.). U poslanom dopisu HPC, dostavljena nam je mail adresa na koju im se može pisati (hrv.ipc@gmail.com) i broj telefona (00385 95 54 832) na koji ih se može nazvati.




Istočni vjetrovi i u pravoslavlju žele Hrvatima vladati i nemetnuti strance koji se lažno predstavljuju da su HPC,

a u svijetu pravoslavlja su sekta, a NE crkva.
1. Navedeni nemaju ispravno Apostolsko nasljeđe.
2. Obmanjuju hrvatsku i iseljeništvo da su HPC te na racun navedenog uzimaju donacije!!!
...
Navedeni izopceni bugarski svestenik Aleksandar Radoev Ivanov lazno se predstavlja da je Arhiepiskop HPC, a njegova pravoslavna ,crkva' ili kako je dr pravoslavne crkve zovu Pravoslavnom sektom nosi naziv: ,, Europska pravoslavna crkva- hrvatska pravoslavna crkva",
znaci, nema veze sa našom:
,, Hrvatska Pravoslavna Crkva- HPC"
Isti mora znati da u RH postoji kazneni zakon za lazno predstavljanje i korištenje lažnog pečata!!!
Stoga, svi iskreni hrvati i hrvatice, pošteni građani, NE nasjedajte izopcenom bivšem bugarskom popu!
U laži su kratke noge, a jos kad se tome služe stranci i domaće sluge!
mir i dobro+++


Poštovani gospodin Prior za Hrvatsku Zeljko Mikulić te Vladyka Andrija Bonifacije Škulić, poglavar i pastir HPC za RH i dijasporu u nedormalnom razgovoru u bogatom povijesnom gradu biskupa Strossmayera, Đakovu.
Za Krista i Domovinu!
Mir i dobro+



Nema komentara:

Objavi komentar