Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

subota, 7. siječnja 2017.

PRAVOSLAVNI / ILI KATOLIČKI BOŽIĆ


Danas nije pravoslavni Božić! Evo i osam razloga zašto nije!

Mnogi misle da je 7. siječnja “pravoslavni” Božić pa onda brže bolje raskite bor i bace ga da ne bi netko slučajno pomislio da su oni pravoslavci. Mnogi se također ljute ako im svećenik dođe blagosloviti kuću na današnji datum, i opet da susjedi ne bi pomislili da su pravoslavci. Do kada traje Božić i koji Božić danas slavimo, odgovara profesor Ivan Zelić.

Shenouda
1. Baš SVI kršćani slave Božić 25. prosinca, ali ne svi po istom kalendaru.*
2. Razlika u kalendaru NIJE razlika u vjeri.
3. Danas slave Božić oni kršćani koji se u liturgiji drže julijanskog (“starog”) kalendara, a po tom kalendaru DANAS je 25. prosinca 2015.
4. Nije točno da se katolici drže novog kalendara a pravoslavni starog kalendara, nego se NEKI katolici i pravoslavni drže novog, a NEKI se katolici i pravoslavni drže starog kalendara. Neki primjeri slijede.
5. DANAS slave Božić vjernici Srpske i Ruske PRAVOSLAVNE Crkve, ali isto tako KATOLICI Ukrajinske grkokatoličke Crkve.
6. Prije 13 dana smo Božić (po novom kalendaru) slavili mi KATOLICI rimskog obreda (službeno: latinska Crkva), ali isto tako i vjernici Grčke, Bugarske i Rumunjske PRAVOSLAVNE Crkve.
7. I papa uvijek čestita Božić “katolicima i pravoslavnima” koji ga danas slave.
8. U svakom slučaju: sretan vam Božić svima. Naime, ni za nas katolike rimskog obreda Božićno vrijeme NIJE završilo jučer (kako neki krivo misle) ni na Staru godinu (kako neki drugi krivo misle), nego ono službeno liturgijski završava u Nedjelju krštenja Isusova, tj. prvu nedjelju nakon Bogojavljenja (Sveta tri kralja).
Ivan Zelić | Bitno.net

* Iznimka je Armenska Crkva koja blagdan Bogojavljenja i Božić slavi isti dan – 6. siječnja, prema staroj kršćanskoj tradiciji.


Nema komentara:

Objavi komentar