Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

nedjelja, 8. siječnja 2017.

'Prodajem kuću', to zapravo znači 'Odlazim''

FRANKFURTSKI FAZ O ODSELJAVANJU IZ SLAVONIJE 'Posvuda piše 'Prodajem kuću', to zapravo znači 'Odlazim''

Foto: Frka / Wikimedia commons

Ne prodaju se samo lijepe kuće nego sve što ima četiri zida.



Autor: CroExpress

Frankfurter Allgemeine Zeitung u reportaži iz Hrvatske navodi Hrvatima dobro poznatu činjenicu da mnogi Slavonci prodaju svoje kuće jer odlaze živjeti negdje drugdje.

FAZ piše kako je Slavonija okružena Mađarskom, Bosnom i Srbijom, čiji se stanovnici uglavnom drže podalje ove hrvatske regije. Na mnogim kućama stoje znakovi 'Prodajem kuću' i 'Prodaje se'. FAZ navodi kako vam odmah bude jasno zašto bi trebali kupiti kuću ovdje – Panonska nizina, piše, nigdje nije tako lijepa. Uske uličice, polja suncokreta, slavonska sela gdje rode podižu svoje mlade na svakom drugom stupu, domaćini koji vas pozivaju na rakiju i slaninu od vlastitih svinja...

No, piše FAZ, što više natpisa se vidi, jasnije je da nitko ne želi kupiti ove kuće. Ne prodaju se samo lijepe kuće nego sve što ima četiri zida. Neki znakovi su se okrenuli pa se ni ne vide, neki su zahrđali, a nalaze se posvuda, i u selima i u gradovima.

FAZ u razgovoru s mladom Osječankom doznaje da mnogi stanovnici ovog grada odlaze živjeti u Zagreb ili inozemstvo, osobito Dublin. Navodi riječi stanovnika koji uspoređuju današnju centraliziranost države s onom u Jugoslaviji.

'Kroz vrijeme, posjetitelj shvati da nije znao što zapravo znači 'Prodajem kuću'. Ne znači 'Prodajem kuću' nego 'Odlazim', zaključuju.

Nema komentara:

Objavi komentar