Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

subota, 25. lipnja 2011.

Borovec za Index: Imamo dokaz da je Antonija Bilić bila u kamionu Dragana


Borovec za Index: Imamo dokaz da je Antonija Bilić bila u kamionu Dragana Paravinje
Foto: MUP Republike Srpske, Marko Miščević / Cropix
GLASNOGOVORNIK MUP-a Krunoslav Borovec potvrdio je za Index da imaju dokaz da je Antonija Bilić bila u kamionu koji je vozio Dragan Paravinja. Forenzičkim vještačenjem vlasi koje su pronađene u kamionu koji je vozio Paravinja je utvrđeno kako one pripadaju Antoniji Bilić. Za hrvatsku policiju je od ovog trenutka Dragan Paravinja glavni osumnjičenik za nestanak 17-godišnje Drnišanke. 
"Usporednom metodom te DNA analizom spornih uzoraka iz kamiona (vlas kose) i nespornih uzoraka izuzetih od članova Antonijine obitelji, utvrđeno je da se podudaraju,  što potvrđuje da se nestala Antonija Bilić nalazila u kamionu", pišu u priopćenju iz MUP-a.

Objašnjavaju kako "analizom vlasi kose izuzete iz kabine kamiona utvrđen je djelomični DNA profil ženske osobe koji se podudara s DNA profilom dobivenim iz krvi majke nestale Antonije Bilić". "Za osumnjičenim Draganom Paravinjom raspisana je međunarodna tjeralica", zaključuju u priopćenju iz MUP-a.
Supruga pomogla u bijegu iz Hrvatske u BiH
Vozač kamiona Dragan Paravinja još nije uhvaćen. Prema posljednjim informacijama, Paravinja se nalazi u obruču u Donjim Srđevićima u Republici Srpskoj. Iz pritvora je danas puštena supruga bjegunca, Milijana Paravinja.
Glasnogovornica MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja je rekla da je Paravinjina supruga priznala policiji da je Dragan ilegalno prešao granicu između Hrvatske i Srbije tako što je preplivao Savu. Kazala je da je supruga dovezla do Slavonskog Broda, gdje je on preplivao Savu, te ga je ona dočekala na drugoj strani obale.

Glasnogovornica kaže da policija i dalje intenzivno pretražuje širu okolicu Donjih Srđevića te dodala kako MUP RS daje svoj maksimum i da uz policajce u pretrazi već dva dana sudjeluje i helikopter.
Paravinja i Antonija Bilić su bili u kontaktu
Neimenovani izvor Dnevnog Avaza iz policije je kazao da su rastumačili Paravinjino pismo te smatraju da se vozač želio ubiti, ali da je od toga odustao. "Naime, on u jednom dijelu pisma kaže 'izvini što sam to uradio u tvojoj kući', a nije ništa napravio. Od stvari koje je ostavio za sobom je novac, što nije uopće tipično za suicid", kazao je izvor Dnevnog Avaza te dodaje kako je hrvatska policija utvrdila i porijeklo ronilačkog odijela koje su jučer spominjalo.
Izvor tvrdi kako se utvrdilo da je Paravinja odijelu uzeo u Hrvatskoj te da ga je supruga dovela do Slavonskog Broda i granice Hrvatske i BiH, a on je potom preplivao i došao u Srbac. "Sigurno je da je ostvario kontakt sa nestalom djevojkom. Imamo podatke baznih postaja koje su provjerama mobitela, u vrijeme njena nestanka, utvrdile da se oboje kreću istim smjerom", kazao je izvor i dodao kako je zbog toga Paravinja i dalje osumnjičen za nestanak Antonije.

Istragom se utvrdilo da je Paravinja, pored dosjea u kojem se slažu pokušaji ubojstva, zanimljiv i po profilu žrtava koje su uglavnom autostoperice. "Najnovija informacija koju imamo je da je u zimu 2002. godine pokušao silovanje između Jahorine i Pala, nad djevojkom mlađe životne dobi", kazao je izvor i ponovio da policija vjeruje da se Paravinja još uvijek skriva u Republici Srpskoj.
Trećeg dana potrage angažirane su i dodatne snage, potvrdila je za Fenu glasnogovornica MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja. U međuvremenu pripadnici šibenskog, makarskog i splitskog GSS-a pretražuju područje u Hrvatskoj, od Oklaja do Kistanja, kako bi našli barem nekakav trag o nestanku Antonije Bilić. Nažalost, 23 člana šibenskog GSS-a i dva psa tragača još nisu pronašli nikakve tragove koji bi se mogli dovesti u vezu sa nestalom Antonijom Bilić.
Marina Mandić iz odnosa s javnošću MUP-a potvrdila je da informacija iz Republike Srpske o njegovom pronalasku još nema. Također je istaknula da rezultati analize još nisu gotove. Naime, u kamionu u kojem se vozio Paravinja pronađene su vlasi ženske kose, a DNK analiza traje pet dana.
Jučer se, kako pišu bosanskohercegovački mediji, stegao obruč oko Paravinje. Međutim, pronađeno je i njegovo oproštajno pismo u kojemu piše da će se ubiti. Strahuje se da je već mrtav jer su u jednoj od kuća u kojima je boravio pronađeni pokidani kablovi. Potragu intenzivno provodi MUP Republike Srpske, a centar potrage je selo Donji Srđevići, gdje živi Paravinjina rodbina. Pretražuje se i šire područje oko Srpca.
Također piše da nije ubio Anotniju ida je znao "da će je povezati s njim". "Ako je pronađena u Bilišanima, neka traže crni Mercedes BG tablica", pisalo je između ostaloga u pismu.
Pozivaju se svi koji imaju korisne informacije da se jave najbližem policajcu, u najbližu policijsku postaju, na besplatan broj policije 192 ili na e-mail adrese: policija@mup.hr ili sibensko-kninska@policija.hr.


Forenzičari Centra za kriminalističko vještačenje “Ivan Vučetić” u Zagrebu sinoć su medijima potvrdili: vlas pronađena u kamionu odbjeglog Dragana Paravinje pripada Antoniji Bilić! Dragana Paravinju, za kojim policije Hrvatske i Republike Srpske već četvrti dan tragaju na području Srpca i Donjih Srđevića zbog nestanka Drnišanke Antonije Bilić, do Slavonskog Broda dovezla je supruga Milijana, utvrđeno je tijekom jučerašnje istrage. Odande je Paravinja preplivao te tako ušao na teritorij susjedne države. Supruga mu je uhićena te policija preko nje pokušava doznati gdje se zapravo Paravinja krije, no koliko je poznato, zasad o svemu šuti.
Nije suicidalan
S obzirom na to da bjegunac prilično dobro poznaje teren, a bježeći pred policijom uspio je iz kuće svoga ujaka odnijeti i nešto hrane, teško je prognozirati koliko bi potraga za njim mogla trajati. Što se pak tiče njegova navodnog oproštajnog pisma, u policiji ne vjeruju da bi se mogao ubiti, već da je njime zapravo želio skrenuti pozornost sa sebe. Neslužbeno se može čuti kako se policiji u međuvremenu javila i ženska osoba koja je prepoznala Paravinju te tvrdi da ju je ovaj pokušao silovati prošle godine u Dalmaciji. Inače, bjegunac se s nestankom mlade Drnišanke povezuje u prvom redu preko signala mobitela. Njihova su oba mobitela, naime, u vrijeme nestanka djevojke locirana na baznoj stanici u okolici Drniša. Srbac i Donji Srđevići i jučer su bili pod policijskom opsadom, a cijeli su kraj češljali specijalci sa psima tragačima.
– Nisam ni znao da za njim traga policija, da sam imalo sumnjao, nagovorio bih ga da se preda – kaže Jakov Vidović, ujak bjegunca. I dalje se sumnja da je Paravinja, za kojim su još prije nekoliko godina i BiH i Srbija raspisale tjeralice zbog silovanja, pobjegao je na obronke planine Motajice koja se nalazi neposredno uz selo. Ta planina izuzetno je nepristupačna, ispunjena gustom šumom, pećinama i potocima, pa je idealna za skrivanje pred potjerom.
Mještani nervozni
– Da je mogao birati gdje će se skriti, teško da bi našao bolje mjesto. Hrastova i bukova šuma ograničavaju pogled, sam teren prilično je neistražen jer malo tko ide gore. Tu su bili položaji Mladićeve vojske, odatle je gađan Slavonski Brod, pa još uvijek ima i neotkrivenih zemunica u kojima se Paravinja danima može skrivati – tvrdi jedan od stanovnika obližnjeg Srpca. Policijski psi ni jučer nisu nanjušili nikakav trag.
– Ako je bježeći prošao nekoliko stotina metara uzvodno kroz neki od potoka kojih je šuma puna, svaki mu se trag gubi i trebat će psima vremena da ga nanjuše – kaže jedan od policajaca uključenih u potragu. Donjim Srđevićima vlada nervoza, a mještani gunđaju zbog policije i novinarskih ekipa koje ondje dežuraju.

KLJUČNI DOKAZ

DNA analiza potvrdila da je Antonija bila u kamionu

Večeras je potvrđeno da je analizom vlasi nađene u kabini Paravinjinog kamiona potvrđeno da je u njemu nedavno boravila Antonija Bilić

PovećajDNA analiza potvrdila da je Antonija bila u kamionu
Potraga za Paravinjom se nastavlja, ali na Motajici je teren jako nepristupačan
Foto: Ivica Galović/Pixsell

Nema komentara:

Objavi komentar