Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

petak, 24. lipnja 2011.

Paravinja policiji ostavio tragove kako pronaći Antoniju


Paravinja ostavio oproštajno pismo
Policija je tijekom potrage za odbjeglim Draganom Paravinjom u zgradi udaljenoj oko 200 metara od kuće njegovog ujaka pronašla oproštajno pismo, potvrdila je glasnogovornica MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja. Pismo je pronađeno u kupaonici kuće njegove rođakinje Rade Vidović, dodala je.

Šoja je rekla kako je poruka napisana latinicom te da je njome Paravinja najavio samoubojstvo kako bi spasio sebe i obitelj. Istaknula je kako policija tek treba utvrditi je li pismo doista napisao Paravinja pa se stoga provode nužna forenzička vještačenja.

Nezavisne novine pišu, pozivajući se na neslužbene izvore, kako je Dragan Paravinja napisao i da nema ništa sa nestankom Antonije Bilić.

Drugi mediji pak javljaju da je u oproštajnom pismu Paravinja policiji ostavio tragove kako pronaći Antoniju. Navodno je napisao da policija treba tražiti crni Mercedes beogradskih tablica na području Zalužana. Nije precizirao je li mislio na Zalužan pored Banje Luke ili Zalužan u Hrvatskoj.


Čado: Uskoro ćemo uhititi Paravinju

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo rekao je da će potraga za odbjeglim Draganom Paravinjom sigurno biti uspješno okončana. Na konferenciji za novinare u Donjim Srđevićima ponovio je da se jednakim intenzitetom nastavlja potraga u koju su uključeni i psi tragači kao i specijalne policijske snage. U tijeku je detaljna pretraga terena na području četiri općine - Srpca, Dervente, Laktaša i Gradiške.

Ministar je istaknuo da je Paravinja u šumu otišao u žurbi te da sa sobom nije ponio mobilni telefon niti išta što bi mu moglo pomoći u skrivanju. Negirao je navode da je dojava o dolasku Paravinje u Srbac stigla od hrvatskog MUP-a, ali nije želio otkriti tko je izvor te informacije.

Zamjenik glavnog ravnatelja hrvatske policije Milijan Brkić i načelnik uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić jutros su otputovali u Banju Luku kako bi s policijom RS-a surađivali u potrazi za odbjeglim vozačem kamiona i njihov se dolazak uskoro očekuje.

Istovremeno hrvatska policija i dalje traga za nestalom maloljetnom Antonijom Bilić, a u tijeku je i vještačenje svih dosad uzetih predmeta i tragova.


Opsežna potraga za vozačem kamiona

Na području planine Motajica rano jutros intenzivirana je velika policijska potraga za Draganom Paravinjom (43), vozačem kamiona s kojim hrvatska policija želi obaviti obavijesni razgovor u vezi s nestalom maloljetnicom. Iz Ministarstva unutarnjih poslova RS-a jutros je potvrđeno da je potraga za Paravinjom trajala cijele protekle noći, no bjegunac ipak nije pronađen.

Ministar Čađo je izjavio kako nema naznaka da bi Paravinja mogao biti naoružan, no lokalnom je stanovništvu na području na kojemu traje potraga ipak sugerirao oprez. Pojasnio je kako je očevidno da su se Paravinja i njegova supruga Milijana pojavili u selu Donjim Srđevićima s nakanom da se on tamo sakrije. Oni ovdje nisu uopće dolazili proteklih dvanaest godina, kazao je Čađo.


Paravinjina supruga zadržana u pritvoru
Paravinjina supruga zadržana je u pritvoru, a nakon saslušanja u policiji na slobodu je pušten ujak kod kojeg je Paravinja došao u goste.

Lokalni mediji navode da je policijska ophodnja kanila provesti rutinsko privođenje Paravinje nakon što je dobila informaciju da je on u Donjim Srđevićima. Paravinja je u tom trenutku navodno bio u vrtu pokraj ujakove kuće te je, ugledavši policajce, pobjegao u obližnji šumarak. Nakon toga pozvano je policijsko pojačanje i započela je opsežna potjera.

Paravinja je navodno vozio kamion u koji se ukrcala 17-godišnja Drnišanka kojoj se od 7. ovog mjeseca izgubio svaki trag. U Srbiji je osuđen zbog silovanja i pokušaja silovanja te je za njim raspisana međunarodna tjeralica.

Nema komentara:

Objavi komentar