Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

subota, 25. lipnja 2011.

Đuri Brodarcu i ostalima 30 dana ( hajka na hrvate se nastavlja )



Brodarac, Milanković i Bošnjak tvrde da nisu krivi za ubojstva srpskih civila u Sisku
Foto: Vlado Kos/Cropix
OSUMNJIČENIMA za ratni zločin protiv civila u Sisku 1991. i 1992. godine, Đuri Brodarcu, Vladi Milankoviću i Dragi Bošnjaku je sudac osječkog Županijskog suda danas odredio 24-satno zadržavanje u istražnom centru.

Tijekom današnjeg ispitivanja su sva trojica negirali optužbe iz kaznene prijave te su nekoliko sati aktivno iznosili svoju obranu. Usprkos tome, sudac je zaključio da postoji osnovana sumnja da su počinili djelo za koje ih se tereti.

Trojac se tereti da je odgovoran za smrt 31 civila te protuzakonito zatvaranja još još 38 njih u ratnom Sisku. Žrtve su uglavnom bile srpske nacionalnosti. Osječko Županijsko državno odvjetništvo je najavilo podnošenje istražnog zahtjeva za određivanje pritvora, o kojem će se odlučivati tek u petak, još su zbog državnih praznika srijeda i četvrtak neradni dani.

Troje osumnjičenih su privedeni jučer. Brodarac je u vrijeme kada su počinjeni zločini bio načelnik Policijske uprave Sisak, Milanković je bio zapovjednik specijalne policijske postrojbe Vukovi, a Bošnjak je bio pripadnik pričuvnog sastava PU Sisak. Brodarac i Milanković se terete po zapovjednoj, a Bošnjak po individualnoj odgovornosti.  



ĐURO BRODARAC, Vladimir Milanković i Drago Bošnjak idućih mjesec dana ostat će u istražnom zatvoru, odlučio je sudac istrage Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac. Svu trojicu se, podsjećamo, tereti za ratne zločine počinjene u Sisku 1991. i 1992. godine.

Po zapovjednoj odgovornosti se Brodarca i ostale tereti za smrt 31 civila i nezakonito zatvaranje i mučenje 38 civila. Protiv sve trojice je otvorena istraga, čije rješenje je sudu predočeno na 30 stranica. Sudac Rožac ih je ispitivao punih sedam sati prije nego je donio odluku o pritvaranju.




ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Osijeku danas je podnijelo istražni zahtjev protiv Đure Brodarca, Vlade Milankovića i Drage Bošnjaka zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva na sisačkom području 1991. i 1992. godine.

Župnijsko državno odvjetništvo je zahtjev objavilo na svojim internetskim stranicama, a u njemu nisu objavili imena osumnjičenika. Brodarca se tereti da kao načelnik Policijske uprave Sisak, načelnik štaba Zapovjedništva banijsko-kordunskog područja i član Regionalnog kriznog štaba za Sisak i Baniju nije ništa poduzeo kako bi pripadnike njemu podređenih postrojbi spriječio u neovlaštenim i nasilnim ulascima u kuće i stanove Srba u kojima su se provodile nezakonite pretrage, nezakonita uhićenja i odvođenja u improvizirane zatvore.
Ubijen 31 civil

Navode kako su Srbe tijekom ispitivanja fizički i psihički zlostavljali te su im nanosili teške tjelesne ozljede. Tim torturama je bilo izloženo najmanje 69 civila s područja Siska od kojih je 31 ubijen. Brodarcu "na dušu" stavljaju da je, iako svjestan svih ovih nezakonitih postupanja, i sam osobno naređivao protuzakonita zatvaranja većeg broja civila srpske nacionalnosti te je i sudjelovao u njihovom zlostavljanju.

Milankovića se sumnjiči za ista djela koja nije spriječio kao zapovjednik svih djelatnih i pričuvnih postrojbi u Policijskoj upravi Sisak. "Iako je bio svjestan svoje dužnosti nije poduzeo ništa da se takve nezakonite radnje spriječe već je naprotiv u nekoliko navrata zapovjedio kao i osobno sudjelovao u nezakonitim napadima te fizičkom i psihičkom zlostavljanju osoba srpske nacionalnost", piše u priopćenju osječkog Županijskog odvjetništva.
Bošnjaka terete za ubojstvo osam civila

Dragu Bošnjaka se tereti da je tijekom kolovoza 1991. godine kao pripadnik specijalne jedinice policije PU Sisak "Vukovi" organizirao i predvodio skupinu "za sada nepoznatih pripadnika iste jedinice sa kojima je neovlašteno lišavao slobode, zlostavljao i usmrćivao osobe srpske nacionalnosti pri čemu je osam osoba usmrćeno". Tih osmero osoba mrtvih se stavlja na teret i Brodarcu te Milankoviću.

Odvjetništvo je zatražilo pritvor za svu trojicu zbog opasnosti od ometanja istrage i posebno teških okolnosti pod kojima su djela učinjena.


Nema komentara:

Objavi komentar