Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

srijeda, 24. rujna 2014.

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Kollinda Grabar Kitarović: Nastavimo gdje je Franjo Tuđman stao

Hrvatska mora biti snažna. Naša je dužnost da brinemo o Hrvatima izvan zemlje. O interesima našeg naroda. Zajedno krenimo u bitku koja je pred nama da nastavimo gdje je Franjo Tuđman stao - poručila je HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Republike mladim
Pozdravne govore na XII. Općem saboru Mladeži HDZ-a, održali su predsjednik strankeTomislav Karamarko i HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović, poručivši kako su pred njima teški dani, ali da će se strastveno boriti za vlast.

- Što bi neki dali da imaju potencijale koje mi imamo. Poljoprivreda, turizam, pitka voda. Kad dođemo na vlast znamo što ćemo. Program se radi i bit će detaljiziran. Očekujte da se istim žarom kao devedesetih, ponovno borimo za Hrvatsku - rekao je Karamarko.

HDZ, poručio je s govornice predsjednik te stranke, priprema gospodarski program s bavarskim institutom.

- Nemamo namjeru doći na vlast sa duboko uvučenim rukama u džepovima. Hrvatska zaslužuje najbolje. Liste za parlamentarne izbore će biti osvježene mladim ljudima. Svi mi koji smo prošli 50 imamo puno ožiljaka. Možda su i ti neki ožiljci opterećenje - kaže Karamarko.

- Za predsjedničke izbore imamo najboljeg kandidata. Farbanje u crveno nije uspjelo. Treba se boriti za Hrvatsku, da mladi ne odlaze. Mi imamo blagostanje - kazao je Karamarko.

HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu kaže da se vraća u Hrvatsku jer je tako htjela njezina obitelj, javlja Dnevnik.hr.

- Vraćam se u Hrvatsku zato što moji Kate Luka vole ovu zemlju. Ne mogu više gledati kako ova zemlja tone, kako mladi odlaze iz zemlje, kako se ponaša prema braniteljima, ženama u Vukovaru. Ne mogu više gledati ovu kukuriku pravednost. Dosta je bilo! - poruka je Grabar Kitarović.

Mladima je uputila poruku:

- Mladeži, uz vas sam, s vama i za vas. Podržavat ću vas uvijek. Ova je zemlja podijeljena i treba Hrvatsku odvesti u budućnost. Želim od vas maksimalni angažman u kampanji. Hrvatska mora biti snažna. Naša je dužnost da brinemo o Hrvatima izvan zemlje. O interesima našeg naroda. Zajedno krenimo u bitku koja je pred nama da nastavimo gdje je Franjo Tuđman stao.

Prije pozdravnih govora oboje su odgovarali na pitanja novinara. Karamarko je pri tom rekao da ne podržava inicijativu "U ime obitelji" o promjeni glasovanja.

- Ne podržavam inicijativu "U ime obitelji" ponajprije zbog ne mogućnosti glasanja 400.000 Hrvata u dijaspori.
Tri posto plus zabrana predizborne koalicije dovela bi do razmrvljenosti i nestabilnosti političkog sustava - rekao je Karamarko te dodao da će ponuditi prijedlog Zakona o referendumu koji će biti bolji od SDP-ovog.

Na pitanje do kada je na mjestu pomoćnika glavnog tajnika NATO-a, Grabar Kitarović kaže da je tražila razrješenje i da je sada na godišnjem odmoru.

Novinari su joj postavili to pitanje jer ju je vinkovački gradonačelnik pozdravio u toj funkciji, pa se nameće i pitanje je li to u redu s obzirom da je predsjedniku odbijeno pokroviteljstvo zbog kampanje, a onda Grabar Kitarović budete pozvana kao HDZ-ova kandidatkinja.

- To treba pitati njega, ali ja sam bila tamo kao pomoćnica glavnog tajnika NATO-a - kaže ona.

Nema komentara:

Objavi komentar